Als je wil dat games niet snel doodbloeden en je altijd lobby’s online wilt vinden, dan is het belangrijk dat er veel consoles verkocht worden.

De achtste generatie home console van Microsoft, de Xbox One, heeft de 13 miljoen grens overschreden. Volgens de VGChartz lijst heeft de console in de week van 20-27 juni de teller op 13.054.203 stuks gezet. In de gameslijst zijn kwam de teller in die week op 61.731.058 verkochte games in winkels te staan.

Als we wereldwijd kijken naar de verkoop van games dan zijn er negen games die stuk voor stuk meer dan 2 miljoen stuks hebben verkocht, 21 games die meer dan een miljoen stuks hebben verkocht en 34 games die meer dan 500.000 stuks over de toonbank hebben zien gaan.

De topper is Call of Duty: Advanced Warfare met zo’n 4,57 miljoen stuks, GTA V heeft er 3,03 miljoen verkocht en Assassin’s Creed: Unity staat op 2,96 miljoen exemplaren.

De best verkochte first party game (uitgebracht door Microsoft zelf) is Halo: The Master Chief Collection.

Tot zover alle cijfertjes.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
XBOXONE
XBOXONE
7 jaren geleden

Microsoft’s 8e generatie home console? Ik ken er maar 3. xbox, xbox360, xbox one…welke Microsoft home consoles zijn er nog meer geweest?

XBOXONE
XBOXONE
7 jaren geleden
Reply to  XBOXONE

Laat maar ik snap em al…