Verken het universum in Stellaris

Kijk je ’s avonds wel eens dromerig omhoog naar de sterren en vraag je jezelf af wat daar allemaal te beleven zou zijn? Waarschijnlijk niet, want de avond is het perfecte moment om te gamen. Maar mocht je het je toch afvragen en uit willen vinden, dan is Stellaris misschien wel de game voor jou.

Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar Stellaris is een real time strategy game die zich afspeelt in het jaar 2200. Als speler krijg je een volkje onder de knoppen dat net het punt heeft bereikt waarop ze ruimteschepen met FTL-technologie (faster than light) ontwikkeld hebben en ze willen nu hun plek in het universum opeisen. Dit doel kan op meerdere manieren bereikt worden. Galactische verovering, technologische suprematie, vredig samenleven met andere ruimtereizende volkeren of de vernietiging daarvan.

Je begint met een enkele planeet en vervolgens ga je grondstoffen zoeken, ruimteschepen bouwen en op verkenning uit. Uiteraard zitten er ook conflicten in en gevechten zullen zowel in de ruimte als op de grond plaatsvinden, maar focust zich meer op de voorbereiding en strategie.

Stellaris is al sinds mei 2016 te spelen op de pc en is nu verkrijgbaar voor de Xbox One. Is er al iemand die zijn ruimtehelm aan het poetsen is?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments