GTA V is er inmiddels alweer een poosje. De game die voor zowel oude als nieuwe consoles is verschenen ziet er op de verschillende apparaten indrukwekkend uit, maar als je ze naast elkaar zet zie je pas echt het verschil.

Ik hoort het wel eens, of misschien heb je het zelf wel, mensen die zijn overgestapt naar een nieuwe console met de opmerking dat het er niet veel mooier uitziet ofzo. Soms zijn de verschillen ook niet zo groot en als je twee versies naast elkaar zet zie je het verschil pas. Op YouTube verscheen daarom de video die vergelijking maakt met de PS4, pc en Commodore 64. We weten dat sommige platformen krachtiger zijn dan anderen en dat we wel wat verschillen kunnen verwachten, hieronder zie je onze analyse van de verschillende versies.

In de video zie je duidelijk dat de pc de krachtigste is van allemaal. De modellen worden beter getoond en de draw distance is beter. Als je zo de pc naast de Commodore zet zie je ook dat de Commodore de mindere textures heeft. Ook is te zien dat de modellen op de Commodore minder polygonen bevatten, waarschijnlijk door beperkingen in grafische kracht van de spelcomputer. Vreemd genoeg lijkt het perspectief op de Commodore een beetje anders te zijn. Het is niet duidelijk waarom deze keuze gemaakt is, maar dat deze versie over het algemeen wordt gespeeld op kleinere schermen zou een verklaring kunnen zijn. Ook zie je dat de Commodore-versie minder schaduwen kan weergeven dan de overige twee, wat te danken is aan de minder sterke GPU van de Commodore 64.

En zo kom je erachter dat er toch duidelijk verschillen zijn tussen de drie versies die op het eerste oog niet zichtbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Clear
Maurits Clear
8 jaren geleden

Ik vind het zorgwekkend dat jullie berichtgeving uit handen hebben gegeven aan De Speld hahaha ?

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Haha Jeff

albatros1962
albatros1962
8 jaren geleden

Die eeuwige discussie over welk systeem de beste graphics heeft, kom op zeg. de verschillen zijn minimaal.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Klopt @albatros je kiest eerder voor welke vrienden op de console zitten en welke spellen dan hoe mooi het er uitziet.