Achievement-hunters opgelet. Naast het goede gevoel wat jij krijgt bij het halen van een achievement waar je 40 uur over moest doen om te halen, kan je binnenkort misschien wel echt geld verdienen! Alhoewel… echt geld. Het gaat hier om cryptomunten.

Een opmerkelijk bericht, maar ook weer niet heel verrassend in deze tijd van veel opkomende crypto initiatieven. Even voor de leken. Ken je de Bitcoin? Ja? Dat is een cryptomunt (de populairste). Zo’n digitale munt is dan in jouw bezit en die kan 1 cent waard zijn, of een halve, maar ook 5800 euro waard zijn zoals de Bitcoin. Waar ligt dat allemaal aan? Om een lang verhaal kort te maken, vraag en aanbod.

Ach so, sehr schön

Goed, nu terug naar het nieuwtje. Er is een munt genaamd de Von Coin en is de eerste cryptomunt die Xbox gebruikers belonen voor hun achievements. ”Von” komt trouwens van de maker ”Von Bismark Labs”. Er is nog een andere munt, de XP-coin, die ook al voor de Xbox wordt gebruikt, maar die beloont voor het spelen van vele uren i.p.v. achievements. Om een Von Coin te verdienen moet je de app downloaden die dan gelinkt is met jouw TrueAchievement account. Dus bij deze moet je eigenlijk ook een account aanmaken op TrueAchievements. Toevallig weten we uit onze Discord dat er nog best veel TrueAchievement-leden zijn in Nederland, dus misschien dat zij hiermee kunnen experimenteren.

Preview van de app zoals op de website van TrueAchievements staat vermeld.

Wat kan je er mee?

Als je dus Von-munten hebt, dan kan je bieden op veilingen in de app van de munt. Daar staan producten en waarschijnlijk komen er ook digitale hebbedingetjes in te staan. Kortom, als je achievements zelf niet boeiend genoeg vindt om te hebben, dan misschien wel op deze manier waarmee je ook digitaal geld kan verdienen (wat hopelijk dan ook echt iets waard is i.p.v. 8 miljoen munten verdienen voor één product van 4 euro).

Vooralsnog is dit alleen in november en december exclusief voor mensen uit de US en Canada die zich inschrijven. In 2019 zal het uitbreiden naar andere landen (waarvan we toch hopen dat Nederland hierbij zit). En anders kan je altijd nog spontaan ”virtueel verhuizen”.

Wat vinden we er van?

Het is natuurlijk leuk voor de liefhebbers om hier mee aan de slag te gaan. De vraag is of Microsoft dit überhaupt toelaat op den duur. Er wordt namelijk een dienst van Microsoft gebruikt om geld te verdienen. De vraag is ook wat er met de munt gebeurt. Wordt het goed genoeg ondersteund? Wordt het meer waard? Kan je ze ook kopen, of alleen verdienen met achievements? Kortom, iets om in de gaten houden komende jaren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments