Er is altijd ruimte voor verbetering, en gelukkig gaat Microsoft daar ook regelmatig mee aan de slag. Want ze hebben hun systeem weer een handige update gegeven!

Vaker wisselen van ”home console”

De Xbox heeft een aantal handige functies waarmee jij jouw producten kunt delen met andere spelers. Op de console waar je bent aangemeld kunnen alle andere spelers namelijk ook gebruik maken van jouw Live Gold abonnement en ook alle online games die je hebt gekocht kunnen anderen spelen. Maar hiervoor moet je wel aangemeld zijn op de Xbox.

Het is een fluitje van een cent!

Zoals jullie misschien al weten is er de mogelijkheid om een console in te stellen als ”home console”. Dit betekent dat iedereen die op die Xbox is aangemeld gebruik kan maken van jouw producten, ook wanneer jij niet bent ingelogd. Dit is dus een handige manier om games te delen met jouw vrienden! Zie hiervoor ook onze help sectie over het delen van games.

Eerst kon je maximaal drie keer per jaar wisselen van home Xbox, maar dit heeft Microsoft verhoogd naar vijf! Het jaar gaat in zodra je een Xbox aanwijst als Home Xbox.

De Wireless Adapter

Hij bestaat natuurlijk al een hele tijd, de Xbox Wireless Adapter. Met deze stick kun je jouw controller en headset aansluiten op jouw Windows pc. Je kunt maximaal 8 controllers en 4 headsets verbinding laten maken met de stick. Je plugt hem in en hij herkent jouw controller automatisch. Geen gedoe met kabels en dus erg makkelijk te installeren!

Het is zeker geen kleintje!

Online zie je vooral lovende berichten, want de dongel werkt perfect en iedereen kan hem probleemloos installeren. Echter viel het formaat van de dongel wél tegen.
Veel mensen vinden hem veel te groot, zeker als je 2 USB aansluitingen naast elkaar hebt zitten is dat vervelend, want dan kun je van de tweede aansluiting geen gebruik maken. Vandaar dat Microsoft de dongel op de schop heeft genomen, hij is nu 66% kleiner dan het origineel. Vergelijkbaar met het formaat van een reguliere USB stick. Dat hebben ze goed aangepakt!

 

Het is fijn om te zien dat Microsoft ook dit soort kleine details nog aanpakt. Zeker bij de Wireless Adapter was het formaat echt een probleem. Maar het is ook leuk dat ze de gebruikerservaring verbeteren door spelers hun home console vaker te laten wijzigen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments