SummerSlam is aanstaande en dat betekent ook meer informatie omtrent WWE 2K17! De informatie komt dit jaar lekker vroeg, iets waar de fans wel gelukkig van worden. 2K heeft namelijk naar ze geluisterd en heeft veel features toegevoegd waar fans al jaren om vragen (waaronder ikzelf). Dus, trek je spandex broekje aan, ga op de turnbuckle staan en neem je tijd om dit bericht te lezen!

Vechten in het publiek

In de afgelopen jaren heeft 2K geprobeerd om zich te distantiëren van de arcade gameplay uit de tijd van THQ. 2K is hiermee goed op weg, maar belooft dit jaar nog een meer realistische setting neer te zetten die nog meer op simulatie wrestling gaat lijken. Dit betekent niet meer slaan tot je erbij neervalt. Vanaf dit deel zal je de match tactisch moeten benaderen. Je gaat meer controle krijgen over de acties zowel binnen als buiten de ring.

Buiten de ring? Ja, 2K laat weten het gevecht ook weer in het publiek kan voeren! Dit is jaren niet mogelijk geweest in een WWE game. 2K brengt deze feature dus terug en laat ons ook weer terugkeren naar de backstage areas. Hulde aan 2K!

Daarnaast gaat men sommige objecten en de gameplay mechanics in de game verbeteren waardoor ladders en taunts (het uitlokken van je tegenstander) beter zullen gaan werken. Ook zal er een alternatief submission-systeem komen. Dit komt waarschijnlijk omdat een gedeelte van de community niet blij was met het systeem in het vorige deel.

Vechten in het publiek
Vechten in het publiek (op rechts)

Maak je eigen bad-ass victory scene

Een belangrijk onderdeel van WWE games, is natuurlijk de creation suite. Als WWE fan wil je natuurlijk de gekste personages in de game maken. Misschien wil je jezelf wel in de game stoppen, of je vader, Spiderman, je schoonmoeder? Zodat je die dan urenlang in elkaar kan slaan met Kevin Owens.

De creation suite van WWE 2K17 zal nog groter zijn dan die van vorig jaar. Dit jaar komt er Create a Victory bij, waarmee je een eigen overwinning-scene kan maken. Daarnaast zal je meer controle krijgen over de Create a Show feature, die vorig jaar nog een beetje leeg was en zal Create a Superstar nog uitgebreider zijn dan ooit. Als klap op de vuurpijl komt Create a Video en Highlight Replay terug. Je meest toffe moves kan je nu opnemen in de game en uiteindelijk in je eigen Titantron-video toevoegen. De game moet door al deze opties voor de creatievelingen nog gaver worden.

Finn Balor
Finn Balor

Dat is pech, Showcase weg. 

Het kopje zegt het natuurlijk al en godzijdank, de 2K Showcase zal niet in WWE 2K17 zitten. Al een paar jaar gaf 2K ons de showcase-feature waarin we bepaalde historische momenten konden herbeleven. Veel mensen in de community vonden de 2K Showcase niet geweldig en de ontwikkelaar heeft dit jaar besloten om het een jaartje te laten rusten. De reden is dat ze niet alle superstars in de game konden stoppen die voor een Brock Lesnar showcase belangrijk zouden zijn. Denk hierbij aan Kurt Angle, The Hardy Boyz en Hulk Hogan. Gelukkig kunnen alle geschiedenisgekken het WWE Network aanschaffen voor maar $9.99.

Dit jaar geen 2K Showcase
Dit jaar geen 2K Showcase

Meer controle in WWE Universe

Sinds Smackdown vs Raw 2011 is er de WWE Universe mode. Universe Mode is een game mode waarin jij de controle hebt over alle rosters, superstars en championship belts. Jij zorgt elke week voor een WWE programmering met de heetste ruzies, de beste matches en grootste drama’s. Dit jaar pakken ze echt uit met nieuwe features.

De game-maker belooft namelijk dat je nu meer dan ooit het gevoel hebt dat je een episode aan het beleven bent van Smackdown Live of WWE Raw. Spelers kunnen nu ook voorafgaand aan en na de wedstrijd mensen aanvallen. Hierdoor kan er op elk moment een feud kan ontstaan, want alles kan gebeuren in de WWE.

Gelukkig is dit niet alles, want 2K heeft een hele grote feature voor ons dit jaar: promo ‘s. Er is dit jaar een Promo Engine waarin WWE Superstars hun gevoel en emotie kunnen uiten naar het WWE Universe. Door de Promo Engine moeten spelers het gevoel krijgen dat WWE Universe Mode echt de ultieme mode is voor ons als spelers. Ook zal 2K meer cutscenes toevoegen die zorgt dat er nieuwe en bekende cutscenes zullen zijn met de feuds.

Maak deze match ook in WWE Universe Mode!
Maak deze match ook in WWE Universe Mode!

Jouw superstar, jouw carrière

MyCareer is ook op de schop gegaan, vorig jaar was MyCareer al een grote verbetering ten opzichte van WWE 2K15, maar dit jaar moet het nog beter worden. Zo is de Promo Engine ook in MyCareer te vinden en zullen de backstage interviews met Renee Young ook een nieuwe dimensie krijgen. Zo kan het gebeuren dat je tijdens een interview in de backstage area door je tegenstander je van achter aangevallen kan worden.

Meer dan ooit zullen keuzes, zelfs je kledingkeuze, invloed hebben op je carrière. Dit belooft veel goeds en ik kan niet wachten om mijzelf te maken in WWE 2K17 en uiteindelijk Brock Lesnar aan te vallen en te verslaan op de “Grand Daddy of Them All” Wrestlemania.

2K heeft blijkbaar nog meer voor ons in petto, maar daar laten zij zich nog niet over uit. In de komende maanden zullen we meer gaan horen over de game. Wel wilde 2K nog kwijt dat het roster dit jaar groter zal zijn dan vorig jaar. Dus verwacht meer dan 120 superstars op de disk. WWE 2K17 belooft nog beter te worden dan vorig jaar en door de toevoegingen van de backstage gebieden, de Promo Engine en het vechten in het publiek, kan ik officieel zeggen: ik ben hyped.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments