Voor de skateboard-fanaten onder ons die niet genoegen nemen met Session of SkaterXL is er misschen nu goed nieuws. De franchise Tony Hawk Pro Skater is nog niet voorbij…

Tony Hawk Pro Skater markeert zo’n beetje mijn hele jeugd. Begonnen met deel 2 op de Playstation en later natuurlijk ook het iconische deel 3, iets mindere deel 4, Underground 1 en 2 en de ‘bijzaken’ als American Wasteland en laten we Tony Hawk Pro Skater 5 maar gewoon niet eens noemen. Met elk deel wat na 2008 uit kwam heb ik mijn hart vast gehouden, bang voor middelmatigheid en ondermaatse inspiratie in het design. Mijn ergste nachtmerrie kwam uit, namelijk Tony Hawk Pro Skater 5 (shit, toch genoemd). Nu voel ik toch dat ik weer hoop probeer te krijgen met het gerucht dat er een nieuwe Tony Hawk-game in 2020 komt. Hoe komen we daarbij? Nou, elke Tony Hawk Pro Skater heeft natuurlijk een prachtige lijst aan soundtracks die vroeger ook mijn muzieksmaak grotendeels heeft bepaald.

Toch nog maar even een screenshot plaatsen van de game die niet meer genoemd mag worden.

Voor de nieuwe game in 2020 is de punk rock band The Death Set blijkbaar gevraagd om 5 liedjes aan de game te verlenen. Dat vond de band zo leuk dat ze er een bericht over plaatste, maar dat was niet helemaal de bedoeling gezien de game zelf nog niet eens is aangekondigd. Hun bericht is inmiddels weg van social media, maar de schade is uiteraard al aangericht.

We hebben al eerder geruchten gehoord over deze nieuwe game toen skateboarder Lizzie Armato zich in de podcast versprak en zei ”Ja, in die nieuwe game van hem zit ik ook”. En bedankt! Inmiddels kan je dat niet meer horen in de podcast en is het weggepoetst. Misschien was er op de E3 wel een nieuwe Tony Hawk aangekondigd geweest als de E3 door zou gaan. Het zou mij niet verbazen als er een skateboard-game voor de Xbox Series X komt. Maar for the love of all that’s holy, laat het laatste deel op de bodem liggen en probeer niet een nieuwe bodem te vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments