In een blogpost op Reddit heeft de PR- en communicatie guy van Respawn laten weten dat valsspelers in Apex Legends flink worden aangepakt.

Na een vliegende start begin februari 2019, wordt Apex Legends nog steeds door velen graag gespeeld. Er zijn helaas ook gamers die het competitie element in Apex Legends maar moeilijk verdragen en die het nodig vinden om vals te spelen. Cheaters. Een doorn in het oog van velen. In ieder geval voor de ontwikkelaars van Respawn.

PR- en communcatiemanager Jayfresh heeft op Reddit laten weten dat er afgelopen periode 770.000 valsspelers een ban hebben gekregen. Ook zouden er 300.000 accounts zijn geblokkeerd en hebben 4000 accounts die cheaters ondersteunen een ban gekregen. Met deze maatregelen zou het aantal cheaters met ruim een helft verminderd zijn. Mooi, opgeruimd staat netjes!

Om structureel het probleem aan te pakken is een in-game reporting tool geïmplementeerd. Om de cheaters niet te veel de kaart in de hand te spelen, is Respawn terughoudend in het geven van openheid over de stappen die genomen worden. Wel geven ze duidelijk aan dat het voor hen bittere ernst is en dat zij in nauwe samenwerking met EA, het Origins team, DICE en anderen de problemen rondom cheaten vanuit verschillende invalshoeken aanpakken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments