De Japanse game van SEGA keert in 2017 terug naar de consoles. Maar dit zal wel in een ander jasje zijn dan je gewend bent van de Japanse gameserie. Dit zal ook de eerste keer zijn dat Xbox spelers een game van deze serie in huis kunnen halen.

Niet een volwaardige Valkyria game

Valkyria Revolution kun je beter niet als een deel vier in de serie zien, maar eerder als een spin-off. De game speelt zich af in Europa rond het begin van de tweede wereldoorlog.
Valkyria Chronicles is een strategy game en ook de opvolgers van die game vielen allemaal in dit genre. Dit terwijl Valkyria Revolution meer een RPG wordt.
Behoorlijk wat fans vonden dit afbreuk doen aan de game, maar ik denk dat het best eens leuk kan zijn om de game op een andere manier uit te proberen.
Dit zorgt ook dat SEGA kan peilen hoe hun doelgroep reageert op zo’n verandering. Stel dat het een drama wordt. dan heb je een grote kans dat ze dit soort uitstapjes niet meer zullen ondersteunen.
Aan de andere kant had Valkyria Chronicles al wel wat RPG elementen in de game. Het vechten is niet zo statisch zoals bij de gemiddelde strategy game. Dus wie weet zijn er ook een heleboel fans die dit een welkome verandering vinden.

Ben je benieuwd geworden naar Valkyria als RPG, check dan deze gameplay video!

Valkyria Revolution ook naar de Xbox One

Valkyria Chronicles werd in 2008 uitgebracht voor de PlayStation 3. In 2014 kwam hij ook beschikbaar voor Windows en dit jaar is er nog een remaster voor de PlayStation 4 gekomen. Deel twee en drie zijn echter alleen voor de PlayStation Portable uitgekomen.
De games zijn zelfs nooit voor Europa uitgebracht, dat zal met Revolution de eerste keer worden. De echte fans moesten om hem te spelen de game importeren.

Ik ben heel benieuwd hoe de game het gaat doen. De reacties van gamers waren voorheen altijd erg positief, maar de verkoopcijfers van de game bleven uit.
Wie weet dat dat met de nieuwe stijl zal veranderen. Want strategy games zijn toch iets heel specifieks en dat kan niet iedereen waarderen.

Valkyria Revolution zal in het voorjaar van 2017 naar de VS en Europa komen. Dit zal ook gelijk de eerste game in de reeks zijn die naar de Xbox komt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments