Een aantal jaren geleden kondigde Microsoft de Xbox Adaptive Controller aan zodat iedereen, met of zonder handicap, lekker mee kan spelen. Dat is natuurlijk een prachtig initiatief. Maar wat als je dan liever Zelda speelt op de Nintendo Switch, net als al je vrienden? Dan heb je pech… of toch niet.

Vader Rory Steels zag zijn gehandicapte dochter Ava nogal worstelen met de controls voor Zelda: Breath of the Wild op de Nintendo Switch. Ava heeft namelijk een spierziekte. Hierdoor is haar vaardigheid in haar gebruik van haar spieren beperkt en dat belemmert natuurlijk al dat zwaardvechten en klimmen in Zelda: Breath of the Wild.

Papa to the rescue!

Papa Rory is Microsoft dankbaar voor het beschikbaar stellen van een apparaat waar je eigenlijk van alles aan kunt passen aan de behoefte van de speler. Alleen was het in dit geval niet genoeg, want je kunt geen Zelda op je Xbox spelen natuurlijk. Na een speurtocht op eBay en behoorlijk wat knutselen heeft Rory het voor elkaar gekregen om met de Xbox Adaptive Controller lekker Zelda: Breath of the Wild te kunnen spelen.

En dan is de reactie van zijn dochter natuurlijk onbetaalbaar! Ze kan eindelijk het vrij complexe spel Zelda: Breath of the Wild spelen, net als al haar vrienden. En natuurlijk is ome Phil ook op de hoogte van deze creatie. Hieronder zijn reactie:

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments