Microsoft heeft onlangs bekend gemaakt dat ze bezig zijn met het testen van USB webcams voor bepaalde applicaties, zoals Mixer en Skype. De Xbox One-gebruikers die in de alpha- of beta-ring zitten hebben dit inmiddels al mogen uitproberen. De alpha- en beta-ringen zijn een onderdeel van het Insiders-programma

Geen Kinect meer nodig!

Dit is voor een groep streamers ontzettend goed nieuws. Ook voor mensen die de keuze willen maken om te gaan streamen, maar de aanschaf van een Kinect nog net iets té vinden. Een Kinect voor de Xbox One is namelijk een heel stuk prijzen dan een gewone pc webcam.

Bubble Head Web Camera

Alleen video-ondersteuning

Tot nu toe is er alleen ondersteuning voor de video-input. Dit betekent dat er nog steeds een microfoon of headset nodig is voor het opnemen van geluid. De reden hierachter is dat Microsoft wilt voorkomen dat mensen gebruik maken van apparaten die geen echo cancellation bevatten. Waardoor de kans op een vervelende echo ontzettend groot wordt.

De Kinect heeft natuurlijk wel meer functies dan alleen een webcam. Je kunt met een pc-webcam (helaas) geen games spelen die ontwikkeld zijn voor de Kinect.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments