Microsoft is een Xbox One controller update aan het testen. Deze moet een paar functies aan je Xbox One controller toevoegen die voorheen exclusief waren voor de Xbox Series X|S controller.

Met de update kun je eenvoudig een Xbox One-controller met Bluetooth-ondersteuning, een Xbox Elite Wireless-controller Series 2 of een Xbox Adaptive-controller koppelen aan een Windows 10-pc, iOS 15+ of Android-apparaat om vanaf je console of cloudgamen als je Xbox Game Pass Ultimate hebt, op afstand te spelen.

Nadat je de firmware-update hebt geïnstalleerd, onthouden deze controllers één Bluetooth-host (bijvoorbeeld je telefoon) en één Xbox draadloze host (bijvoorbeeld je Xbox), zodat je met een dubbele tik op de koppelknop kunt schakelen tussen eerder verbonden apparaten.

“Dit niveau van compatibiliteit en connectiviteit is de norm voor moderne apparaten en accessoires geworden. In toenemende mate zal de controller je gemeenschappelijke startpunt voor je Xbox-games op verschillende apparaten zijn. We investeren in het uitbreiden van Xbox-gaming buiten de console, dus Xbox-controllers moeten even goed werken op zowel Xbox-consoles als Bluetooth-apparaten en  het wisselen tussen al deze apparaten moet gemakkelijk zijn.”

De update voegt ook DLI (Dynamic Latency Input) toe, die tot doel heeft de console-invoerlatentie op oudere controllers te verminderen bij gebruik met Xbox Series X|S.

De firmware-update is nu beschikbaar voor gebruikers van Alpha Skip-Ahead en Alpha en zal in de komende weken beschikbaar zijn voor andere ringen. Als je deel uitmaakt van het Xbox Insider Program, hou hem dan in de gaten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties