Update 14 april

Lees onderaan het bericht verder.


Oorspronkelijk bericht 13 april

Ben jij je character ineens kwijt? Een nieuwe update of patch betekent eigenlijk altijd nieuwe bugs en glitches. Meestal klein maar de nieuwe Incursion update heeft een nogal rampzalige bug meegenomen.

De Xbox One community is in rep en roer. Gister kwam de langverwachte update 1.1 voor The Division uit. Helaas heeft dit voor sommige spelers nogal grote consequenties gehad. Door een error raak je namelijk je character kwijt, weg, foetsie. Spelers schijnen tijdens het inloggen met een error geconfronteerd te worden. Na het opnieuw opstarten blijkt hun character totaal verdwenen te zijn. Je agent is dan opeens MIA en kan niet meer worden teruggevonden. Op Reddit is al een lange lijst met gamertags te zien van al die agenten die als Missing In Action zijn gerapporteerd.

Tot op dit moment is er nog geen fix bekend, Resetting of opnieuw installeren helpt niets. Op de vele fora gaan spelers logischerwijs los. Characters waar uren aan grinden en uplevelen in zijn gaan zitten, zijn ineens foetsie. Ubisoft heeft deze klacht ondertussen erkend en laten de al bekende riedel van ‘we zijn er mee bezig’ horen. Ze laten ook weten dat een hotfix die ze al snel hebben geplaatst dit probleem niet oplost. Voor de grote groep spelers die hun main character kwijt zijn zit er niets anders op dan wachten en bidden dat Ubisoft dit kan oplossen. Het is te hopen dat Ubisoft de characters uiteindelijk kan terugplaatsen want anders zou The Division wel eens een aanzienlijk aantal spelers kwijt kunnen gaan raken. Ben jij ook je character kwijt? Laat het ons weten in de comments.


Falende server

Ubisoft heeft de oorzaak achterhaald. Het probleem is veroorzaakt door een falende server waardoor de data van je character niet goed kon worden gesynchroniseerd. Dit had als gevolg dat de data beschadigd werd en het voor de gameclient niet meer mogelijk was om deze informatie te lezen. Hierdoor ging het systeem ervan uit dat je character dus niet bestond en weg was hij. Dit laat Community manager Yannick Banchereau aan ons weten.

Binnenkort zullen de servers dus een korte tijd down gaan zodat er een fix kan worden toegepast. De spelers die hun character kwijt zijn, zullen hem hierna weer terug zien in hun game. Je character zal dan de status hebben die hij op het moment van het live gaan van update 1.1 had, om precies te zijn die van 12 april om 10 uur. Heb je na die tijd nog het één en ander met je character gedaan dan ben je dat stukje vooruitgang kwijt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments