Het maken van upgrades voor sommige items (craften) komt weer terug in Assassin’s Creed: Syndicate. Omdat het uiteraard weer net wat anders werkt dan eerdere delen, heeft Ubisoft een FAQ opgesteld voor dit onderwerp. Ook het aanpassen, oftewel customizen is een onderdeel van het spel. Vandaar onze Nederlandse uitleg van dit leuke concept, hoe maak je jouw items nog beter dan ze al waren? En op welke manier kan je Jacob of Evie aanpassen naar jouw wensen?

De basics van het craften

Om maar te beginnen bij het begin en de meest logische vraag, wat kun je eigenlijk gaan craften? Helaas vallen hier geen nieuwe items onder, maar alleen bestaande. Het craften is bedoeld om een aantal van jouw bestaande items te kunnen updaten. Waar je bijvoorbeeld bij een spel als World of Warcraft altijd maar nieuwe tasjes kocht om meer items mee te kunnen slepen, kun je door middel van het craften bijvoorbeeld jouw tasje gevuld met bommen uitbreiden en verbeteren (zoals we al in eerdere delen zagen). Maar ook de werkzaamheid van medicijnen en de looks van jouw gear kunnen door het craften worden verbeterd.

Hierna is de tweede logische vraag, wat heb je nodig om te kunnen craften? Om te kunnen craften heb je de zogenoemde ”crafting resources” nodig. Deze items kan je verspreid over de hele wereld vinden in allerlei verschillende schatkisten. Maar ook bij missies zijn deze items te verkrijgen, als klap op de vuurpijl kun je er ook voor kiezen om jouw kundigheid in de skill ”Scavenger” te vergroten, hierdoor zul je meer crafting resources vinden in de schatkisten.

craften syndicate
Mocht je dit craften allemaal niets vinden kun je de crafting resources gelukkig ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt namelijk ook jouw eigen ‘gang’ (lees clubje dieven) van een goede upgrade voorzien door middel van deze items. Ze zijn ook handig om korting te krijgen op andere nuttige items, om de politie om te kopen of om de Templars het leven zuur te maken door hun rijtuigen en wapens te saboteren.

Natuurlijk wil Ubisoft het de spelers niet te makkelijk maken, dus zijn er ook een aantal zeldzame resources. Items zoals gouden zijde van een spin kom je helaas niet bij ieder tripje in de stad tegen. Ook daarom is het belangrijk om de scavenger skill te levelen, hierdoor is de kans om zeldzame items te vinden in schatkisten behoorlijk groter. Ook kun je specifieke missies spelen om zeldzame items te krijgen. Hiervoor is in-game personage Ned Wynert bijvoorbeeld een goed contactpersoon om te hebben. Als je side-quests voor hem doet zal hij je belonen met zeldzame items om lekker mee te kunnen craften.

Customizen, hoe haal je meer uit je personage?

Zoals altijd zijn er behoorlijk wat opties in het aankleden van jouw personage. Je kan kiezen uit verschillende wapens, handschoenen, de outfit zelf en de kleuren van jouw uitrusting. Naast de standaard keuzes hebben Jacob en Evie allebei nog een persoonsgebonden keuze. Bij Jacob heb je ook nog de keuze uit allerlei riemen om hem hiermee bonussen te geven. Waar Evie keuze heeft uit verschillende capes.
In principe zijn alle items te unlocken door de game te spelen en door behoorlijk wat uren door Londen te struinen. Maar als je jouw Ubisoft Uplay account koppelt aan de game, is er nog een aantal items te verkrijgen.

cloak syndicate

De vernieuwde skills

De skills binnen het spel zijn opgedeeld in drie groepen, combat, stealth en ecosystem. De combat en stealth skills hebben invloed op bijvoorbeeld jouw lockpicking, je levenspunten en vette combo’s, terwijl de ecosystem skills te maken hebben met de wereld om je heen. Hier kun je denken aan skills zoals Eagle Vision en het gebruik van voertuigen. Jacob en Evie hebben ook unieke skills, waar Jacob gefocust is op vechten en brute kracht is Evie veel beter in sluipen en zich verbergen in gevaarlijke situaties. Gelukkig kunnen ze wel allebei allerlei situaties aan. Dus ook met Evie kun je een behoorlijk potje knokken.

skills syndicate

De unieke skills van Jacob zijn de volgende:
– Gunslinger II, hiermee zijn alle tegenschoten van Jacob naar zijn tegenstanders automatische headshots. Hoe fijn is dit? (Gunslinger I is ook voor Evie te behalen)

– Defense III, hierdoor heeft Jacob over het algemeen veel minder last van schade door zijn tegenstanders. (Skills defense I en II zijn ook voor Evie te behalen)

– Multilate II, dit werkt perfect voor multikills, want met deze skill zijn jouw tegenstanders veel sneller in de positie van het bijna dood gaan. (Multilate I is ook voor Evie te behalen)

De unieke skills van Evie zijn de volgende:
– Chameleon, wanneer je in de sneak mode rondloopt met Evie zal ze helemaal opgaan in haar omgeving, zeker als ze stil staat is ze amper te zien voor vijanden, alleen als ze heel dichtbij staan zullen ze haar zien.
Wanneer Evie haar Chameleon skill gebruikt zal ze in het spel doorzichtig worden, dit om te laten zien dat ze helemaal opgaat in haar omgeving.

– Knife Master II, hiermee kan Evie tot twee keer meer throwing knives bij zich hebben en deze zullen ook behoorlijk wat meer damage doen. (Knife Master I is ook voor Jacob te behalen)

– Stealth III, hiermee zal Evie bijna niet meer gezien worden en alles wat ze doet, zelfs de moorden, zullen bijna geen geluid meer maken. (Stealth I en II zijn ook voor Jacob te behalen)

Ubisoft zal iedere week een FAQ plaatsen die over een ander onderwerp gaat. Hierdoor kun je nog meer informatie winnen voor Assassin’s Creed Syndicate in de winkels zal liggen. We’ll keep you posted!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments