Microtransacties, het blijft een lastig onderwerp. Bij Ubisoft hebben ze er maar een paar verwijderd. Maar blijft dat ook zo?

Al tijdens de early-access waren er spelers die vraagtekens zetten bij bepaalde ‘tijdsbesparende’ microtransacties. Ubisoft heeft nu laten weten dat deze opties per ongeluk in de in-game store zaten en dat ze zijn verwijderd. Maar blijft dat ook zo?

We hebben het hier over pakketten waarmee je XP-boosts, skill point en advanced weapon upgrades kon scoren. Ze hebben een paar uur in de store gestaan maar dat was niet de bedoeling. Toch lijkt het er een beetje op dat ze ooit wel in de game gaan komen.

Deze items zijn ontworpen als optie voor spelers die later in de game gaan komen maar die graag aan willen sluiten bij hun vrienden die al langer aan het spelen waren. Zo kunnen zij ook van de co-op en de end-game ervaringen genieten

Natuurlijk stond Reddit al gelijk weer vol met commentaar. Ubisoft blijft volhouden dat deze time-savers niet gemaakt zijn om een groot voordeel op spelers die ze niet gebruiken te krijgen. Ghost War is zo gemaakt dat het niet uitmaakt wat voor ervaring je als speler hebt, je zal geen groot voordeel op basis van je vooruitgang kunnen krijgen. Ze geven ook aan dat spelers genoeg kunnen unlocken door de game te spelen.

Al kan je heel makkelijk tussen PvE en PvP wisselen met je character en zijn vooruitgang, het gear level zal niet van invloed zijn op de PvP omdat dit uitgezet zal worden. Al met al klinkt het als veel geschreeuw maar weinig wol.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments