Mythic Quest: Raven’s Banquet is een tv-serie waarin je een team volgt dat werkt aan de uitbreiding voor hun (verzonnen) mmorpg hit Mythic Quest. Tijdens zo’n creatief proces komt zowel het beste als het slechtste in de mens naar boven. Crunchtime, overuren en een kritisch publiek? Klinkt als een prima setting.

Tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft kwam Rob McElhenney het podium op om zijn tv-serie Mythic Quest: Raven’s Banquet aan te kondigen. Hij werkt daar aan met zijn It’s Always Sunny in Philadelphia companen Charlie Day en Megan Ganz. Rob zelf vervult de rol van Ian Grimm in de serie. Zoals je in de trailer kunt zien is Ian het zelfingenomen creatieve hoofd van de studio.

De serie heeft een humoristische insteek. Ik denk ook dat wanneer je de introverten en creatievelingen van een gemiddelde ontwikkelstudio bij elkaar zet, dat je sowieso wel kunt lachen. Zeker als de releasedatum nadert en de druk oploopt. Maar wat dacht je van types als Aaron Priceman? Genoeg inspiratie om uit te putten dus. Wat als ze dat aanvullen met beelden van de mmorpg Mythic Quest op een manier waarop South Park dat deed met hun Warcraft episode?

De Ubisoft studio Ubisoft Motion Pictures werkt mee aan de tv-serie, vandaar dat je Rob tijdens hun persconferentie het podium op zag stappen. Ubisoft Motion Pictures werkt op dit moment ook aan een op Assassin’s Creed gebaseerde anime. Je kent ze ook van de Assassin’s Creed film uit 2016.

Mythic Quest: Raven’s Banquet verschijnt dit najaar op of net na de release van de streamingdienst Apple TV+, de serie verschijnt exclusief voor dat platform.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments