Al jaren gonsde het van de geruchten rondom Splinter Cell, maar helaas was het nooit meer dan dat. Nu, bijna tien jaar nadat het laatste deel in de reeks uitkwam, liet Ubisoft weten dat ze eindelijk weer eens aan een Splinter Cell-game werken.

Vorige week bracht Rob ons al het gerucht dat Ubisoft zou zijn begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe game in de Splinter Cell reeks. Dit zou dan een open wereld hebben en een meer stealthy versie van Assassin’s Creed gaan worden. Vandaag bleek dat dit gerucht half klopt. Ja, er wordt inderdaad aan een Splinter Cell-game gewerkt, maar het krijgt geen open wereld. Het gaat namelijk om een remake van het allereerste deel dat van de grond af opnieuw opgebouwd gaat worden.

Deze remake gaat ontwikkeld worden door Ubisoft Toronto, de studio achter Splinter Cell Blacklist, en gaat aangedreven worden door de Snowdrop Engine die ook gebruikt werd voor The Division en de aankomende Avatar en Star Wars-game.

Producer Matt West werd over de game geïnterviewd en zei onder andere dat de game nog in een erg vroeg ontwikkelstadium zit en dat het team er alles aan zal doen om de geest van de originele games te behouden.

We bouwen de game vanaf de grond opnieuw op. We gaan de graphics updaten, maar ook bepaalde spelmechanieken om dit zowel fris als vertrouwd aan te laten voelen. Ook houden we de wereld lineair en maken we geen open wereld.

Een remake van het geliefde eerste deel dus. We zullen er nog een tijdje op moeten wachten, maar we weten nu in elk geval wel dat we er naar uit mogen kijken.

En dan tot slot nog even de geruchten over een gloednieuwe Splinter Cell, die ene die wel een open wereld zou krijgen. Die geruchten blijven net zo hardnekkig aanwezig en die titel zou ergens in het aankomende jaar nog aangekondigd moeten worden, maar dat zien we dan wel. Voor nu ga ik me in elk geval verheugen om opnieuw met Sam Fisher allerlei geheime missies te voltooien met wat nagelbijtend spannend sluip- en kruipwerk.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments