Het is voor het eerst sinds lange tijd dat we geen nieuwe Assassin’s Creed zien. De legendarische serie die in de loop der jaren kwaliteit inleverde had volgens Ubisoft een sabbatical nodig. Voor 2017 staat een nieuw deel echter weer gepland en Ubisoft wil daarmee een nieuwe weg inslaan.

Volgens Chief Creative Officer, Serge Hascoet, is Ubisoft bezig met een nieuwe filosofie wat betreft games. In plaats van gescripte verhaallijnen wil men dat de focus meer komt te liggen op de wereld binnen een game. De volgende Assassin’s Creed zou daar als eerste mee moeten gaan beginnen.

Hascoet vindt dat de game minder belangrijk moet zijn. “Het moet interessant zijn om de wereld te betreden, zelfs als toerist” aldus Hascoet. Hij voegt daar aan toe dat als de karakters binnen een wereld interessant zijn, de speler zichzelf wel kan vermaken.

assassins-creed-syndicate-3

Daarnaast besprak Hascoet de interne plannen van Ubisoft om games als een soort ‘anekdotenfabriek’ te behandelen. Het bedrijf besprak deze plannen in 2014 al met betrekking tot Far Cry 4. Volgens Ubisoft is het idee om spelers de mogelijkheid te geven om hun eigen amusement te creëren in plaats van een ontwikkelaar dit te laten bepalen.

Ubisoft heeft veel games met een gescript verhaal, maar de bedoeling is dat games straks veel vrijer worden om je eigen verhaal te bepalen. Hascoet gaf aan dat deze aanpak een reflectie is op het dagelijkse leven op social media. Spelers willen namelijk hun GIF’s en clips delen op YouTube, Twitter en Tumbler. Als men zijn eigen speelstijl kan bepalen in games, dan resulteert dit in unieke content.

assassins-creed-film-header-1280jpg-685176_1280w

Assassin’s Creed en Far Cry staan bekend om hun lineaire gameplay. Elke missie begint met een cutscene die je verder laat komen in de game. Dit tot irritatie van Hascoet, die een interactieve cutscenes en cinematics als oplossing ziet omdat gamers hier hun emotie in kunnen uiten.

Het volgende deel in de Assassin’s Creed saga zal in 2017 het licht gaan zien. Dit jaar zullen we het dus moeten doen met Assassin’s Creed: The Ezio Collection en in januari met de film. Hascoet sluit af met de mededeling dat de volgende Assassin’s Creed een systeem kent waarin je keuzes niet alleen het moment, maar ook het verloop van de game op lange termijn bepaalt. “Mijn acties veranderen de wereld” aldus Hascoet. Wordt vervolgd!

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin
7 jaren geleden

Ben benieuwd… Als ik het ergens goed gelezen had was het volgende deel in egypte