We leven in een tijdperk vol boze mensen. Boos over van alles. Als je maar scheef kijkt, komt er wel iemand zeggen dat dit niet kan.

In Bolivia hebben ze dat probleem ook. Ze voelen zich namelijk geschoffeerd. Hun identiteit en reputatie is in gevaar. De Boliviaanse regering is namelijk boos geworden op… ja, hou je vast… Ubisoft. Zo boos dat ze bij de Franse ambassadeur een klacht hebben ingediend. Want wat is er voor ergs gebeurt? Nou, het Franse Ubisoft heeft het in zijn hoofd gehaald om zomaar een videogame te maken die zich afspeelt in Bolivia.

We praten hier natuurlijk over Ghost Recon Wildlands waarin Bolivia wordt geregeerd door een machtig drugkartel. De minister van Binnenlandse zaken, Carlos Romero, gaf aan dat zij een brief bij de Franse ambassade hadden afgeleverd waarin zij vragen aan de Franse regering om in te grijpen en dat Bolivia zo nodig naar de rechter zou stappen.

“Onze status is dat we juridische stappen gaan nemen maar voordat we dat doen, gaan we eerst de diplomatieke route volgen”, aldus Romero. Tegen persbureau Reuter verklaarde Ubisoft dat de game fictioneel is en dat Bolivia vanwege zijn prachtige landschappen en zijn rijke cultuur was gekozen. “Al beschrijft de game de huidige realiteit niet, we hopen wel dat de in-game wereld de prachtige topografie van het land benadert”, aldus Ubisoft.

Bolivia staat trouwens als nummertje drie op de ranglijst van cocabladeren productie, net achter Colombia en Peru.

Het moet toch wel erg goed gaan in een land als de belangrijkste mensen van dat land tijd hebben om hun energie en geld te steken in het aanpakken van een videogame waarin hun land wordt beledigd. Om Rob Geus te citeren: “kansloos”.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments