Activision, mag ik van jou de studio FreeStyle Games? Ja is goed Ubisoft, maar dan wil ik er wel een bak geld voor. Op de een of andere manier denk ik dat het niet helemaal zo is gegaan, maar maakt niet uit. Hoe het ook is gegaan, Ubisoft bezit nu de studio FreeStyle Games.

Als ik zeg FreeStyle Games, dan zeggen jullie? Niks? Echt niet? Ok, ik moest het ook even opzoeken. FreeStyle Games heeft de meest recente Guitar Hero game in elkaar geknutseld. En daarvoor hebben ze ook nog DJ Hero gemaakt.

Tegenvallende resultaten

Die laatste Guitar Hero is commercieel niet echt een daverend succes geworden. De game kwam in 2015 uit en moest de strijd aangaan met Rockband 4. Ook die game is overigens geen succesnummer geworden.

In april vorig jaar volgde er een ontslagronde binnen FreeStyle. De studio is vervolgens andere Activision projecten gaan helpen, waaronder het op China gerichte Call of Duty Online.

Nieuwe start

Nu heeft Ubisoft dus de studio overgenomen en hem omgedoopt naar Ubisoft Leamington. In een blog meldt de uitgever dat de studio gaat samenwerken met Ubisoft Reflections, bekend van hun werk aan The Crew, The Division en Grow Home, en andere Ubisoft studio’s om triple-A titels te gaan maken.

Activision zelf kwam met het volgende bericht:

Wij kunnen bevestigen dat FreeStyle Games is overgenomen en geïntegreerd met Ubisofts globale netwerk aan studio’s. Wij willen het getalenteerde team van FreeStyle Studio’s bedanken voor hun vele jaren van creatief partnerschap en wensen hun het beste toe terwijl ze aan een nieuw hoofdstuk beginnen in de geschiedenis van hun studio.

Blijft er nog één vraag over. Hoe zit dat dan met het online gedeelte van Guitar Hero? Trekt Activision hier dan de stekker uit? Nou, nee.

Activision blijft Guitar Hero TV ondersteunen

En daar ben ik best blij om. Ik speel de game niet veel, maar als er wat vrienden over de vloer zijn is het best wel leuk. Zeker online met de veel uitgebreidere setlists.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments