Het is nogal rumoerig rond The Division. De Falcon Lost glitch die maar blijft rondwaren, houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Maar er is ook leuk nieuws.


Update 20-4

Na gister onderstaand bericht te hebben gepost, duiken er vandaag al weer nieuwe glitches op. En wel één die het spel permanent stuk kan maken. De 100% damage glitch. Het lijkt zo te zijn dat als je een wapen hebt met een ‘Competent’ talent erop, je deze door het snel wisselen van wapen in je inventory de DPS tot wel 100% kan verhogen. Dit zou je in de Dark Zone een ontzettend voordeel geven. Missies wandel je dan zo doorheen. Het blijft jammer dat dit soort ‘fouten’ naar boven blijven komen.


Origineel 19-4

Laten we met het slechte nieuws beginnen. Het waart al een paar dagen rond en waarschijnlijk heb je er al iets over gehoord. Ubisoft wil die spelers die gebruik hebben gemaakt van de glitch in Falcon Lost een straf gaan geven. Hoe en wat ze gaan doen, dat is nog niet bekend. Je eerste gedachte zal zijn: ja, hallo, die fout hebben ze zelf gemaakt en wij maken daar gebruik van. Daar kunnen ze je toch niet voor straffen? Nou, wel dus. Als je een game gaat spelen dan verklaar je je akkoord met de Code of Conduct oftewel de manier waarop je je dient te gedragen in de game. Het gebruiken van een glitch staat daar expliciet in vermeld.

Glitching: Abusing a bug in the Game code or other established rule of gameplay
– First offense: temporary suspension
– Multiple offenses: permanent ban

Oftewel je wordt een tijdje afgesloten van de game. Wat ik mij wel direct afvraag is hoe ze dit kunnen controleren. De bekende glitch is namelijk in de afgelopen dagen door heel veel mensen gebruikt. Voor diegene die hem nog niet kennen, The Division heeft op sommige punten in de game een afwijking in muren en hekken. Door het gebruik van je mobile cover kan je deze door of achter een muur neergooien en staat hij er eenmaal, dan ben je als speler in staat om door de muur heen te gaan.

glitchfalconlostBij Falcon Lost betekent dit dat je in het gebied bent voordat de waves getriggerd worden met als gevolg dat er niets gebeurt om je heen en je op je dooie gemakkig de APC die kapot moet kan opblazen. Het is wel een treurige en zeer saaie methode om een half uur lang met vier man sticky bombs op een voertuig af te vuren maar je krijgt dan wel groene loot.

Ik denk dat Ubisoft dan vooral filtert op wie hem gedaan hebben, de tijd die het geduurd heeft en waarschijnlijk het aantal hitpoints tijdens de missie, die natuurlijk vele malen hoger is als je honderden vijanden hebt afgeschoten. Of ze kijken naar die spelers die de missie zo’n 10 keer gedaan hebben op één dag, ook verdacht. Het is maar speculeren en afwachten of men uberhaupt iets gaat doen maar tot die tijd zou ik de glitch lekker laten voor wat hij is.

Beloning

Nu het goede nieuws. Ubisoft heeft de laatste tijd weer veel steken laten vallen. Zo was er de verdwenen agent na de update, het vallen door vloeren, het niet kunnen starten van missies en zo kunnen we wel even doorgaan. Om die spelers tegemoet te komen komt er een beloning van 500 Phoenix Credits en 10 stukken high end crafting materiaal. Daarbovenop krijgen alles spelers die dit weekend inloggen in de game een extraatje van 150 Phoenix Credits.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments