Netflixen en gamen, bijna de 2 belangrijkste dingen in mijn nog korte leven. Nu ben ik sowieso al een groot fan van films en series en al helemaal in combinatie met games, alhoewel de meeste game-gebaseerde films niet veel soeps beloven. Hopelijk brengen Ubisoft en Netflix daar verandering in. 

Ubisoft staat natuurlijk bekend om de goedlopende franchises als Assassin’s Creed en Far Cry. Dat Ubisoft bezig was met het ontwikkelen van een echte Assassin’s Creed-film wisten we al. Nu is er deze week bekendgemaakt dat Ubisoft samen met Netflix de mogelijkheden aan het bespreken is voor een eventuele serie gebaseerd op één van de Ubisoft-titels.

Ubisoft heeft zijn handjes vol

De CEO van Ubisoft: Yves Guillemot is in gesprek met Netflix hierover, hij zou dit wel zien zitten namelijk. Het grote voordeel hiervan is dat Ubisoft inmiddels al een eigen filmstudio in zijn bezit heeft: Ubisoft Motion Pictures. Naast de Assassin’s Creed-film zijn zij dan ook al bezig met hun eigen televisieserie Rabbids gebaseerd op de konijntjes van Rayman.

mv5bmtu2mjc1ody2ov5bml5banbnxkftztgwntmzmtyzmdi-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Een ‘bug-vrije’ film?

Ubisoft heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen, zo vonden gamers dat de laatste Assassin’s Creed-games behoorlijk afgeraffeld waren en vol zaten met diverse bugs en glitches. Ook andere games van Ubisoft toonden dezelfde symptomen. Je zou dus denken dat Ubisoft zijn handen wel vol heeft met al deze kritiek, toch is er voor gekozen om met een nieuw team de handen volledig in elkaar te steken voor het ontwikkelen van films en series. Zo zouden er geruchten gaan dat ‘Watch Dogs’ en ‘The Division’ ook hun eigen film krijgen.

Het zal mij benieuwen, zal Ubisoft ons wederom teleurstellen of maken ze een grote comeback met kwalitatief goede producties? Ik ben in ieder geval erg benieuwd! Wat denken jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments