Ubisoft heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid! EA’s gebruik van het woord “ghost” is verwarrend en misleidend. Wie gaat deze titanenstrijd winnen? In ieder geval de advocaten!

Electronic Arts heeft een aanvraag bij de United States Patent and Trademark Office ingediend voor de merknaam “ghost” om te gebruiken in de categorieën games en andere entertainment software. Deze categorieën zijn “identiek en zeer gerelateerd aan de goederen en diensten geleverd door Ubisoft in relatie tot het GHOST RECON merk,” zegt Ubisoft.

GhostReconWildlands

Ubisoft is al sinds vorig jaar maart, vanaf het moment dat EA voor het eerst de aanvraag bij het Amerikaanse patentbureau indiende, in een juridische strijd met het bedrijf . Hoewel EA eigenaar is van de studio Ghost Games, die al sinds 2011 de Need For Speed games maken, is het onduidelijk waar EA de merknaam voor wil gebruiken. Helemaal nu Ubisoft een nieuwe Ghost Recon titel – Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands – in ontwikkeling heeft.

ghost_games[1]“Consumers are likely to believe, mistakenly, that the goods and services Applicant [EA] offers under Applicant’s Mark are provided, sponsored, endorsed, or approved by Opposers [Ubisoft], or are in some way affiliated, connected or associated with Opposers,” staat er in de officiële documenten. Voor diegene die dit juridische jargon niet helemaal volgen, Ubisoft zegt hier eigenlijk dat zij het te verwarrend vinden voor ons, de gebruikers, om het onderscheid te maken tussen wat van EA afkomt en wat van Ubisoft, dat we dus de één gaan verwarren met de ander. Je vraagt je af of beide ontwikkelaars geen belangrijkere zaken hebben om zich druk over te maken, bugvrije games creëren misschien?

EA heeft tot 9 maart om te reageren op Ubisoft, als ze dat niet doen wordt de zaak door een hoger gerecht behandeld.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments