Twitch, je kent het vast wel, die website waar je kan kijken of een bepaalde game echt jouw ding is. En die website waar eerder deze maand een paar extreem knappe jongens een reportage over de E3 maakten. Die site heeft nu iets leuks bedacht: microtransacties!

Stel je voor, je kijkt naar je favoriete streamer en je ziet hem echt een fenomenale triple kill maken in Overwatch. Dan wil je diegene eigenlijk een hele mooie ster kunnen sturen toch? Binnenkort komt Twitch met iets wat men bits-emotes noemt. Dit zijn animaties die je als kijker aan kunt schaffen via een virtuele valuta genaamd bits. Als je je emotes vervolgens deelt in het kanaal van je favoriete streamer, dan krijgt hij een gedeelte van de opbrengst (ik vind helemaal mooi) vervolgens verdien jij weer punten om een cheerbadge (JUICHEN LANGS DE LIJN) te verdienen.

bitsemotes

De eerder genoemde bits koop je van je zuurverdiende centjes, even een overzicht van de kosten:

  • 100 Bits: $1.40
  • 500 Bits: $7.00
  • 1500 Bits: $19.95
  • 5,000 Bits: $64.40
  • 10,000 Bits: $126.00
  • 25,000 Bits: $308.00

Volgens Twitch is deze functie geïntroduceerd om kijkers op een leuke en makkelijke manier hun favoriete streamers te ondersteunen en geld te doneren. Twitch heeft echter nog niet laten weten hoeveel men zelf krijgt van de opbrengsten van Bits. Het is natuurlijk ook niet de eerste keer dat men extra functies introduceert die om een betaling vragen. Zo had men al Twitch Turbo waarmee je je eigen tekstkleurtjes in kon stellen en geen reclame te zien kreeg en ook bestaat er een abonnement die je af kan sluiten op het kanaal van je favoriete streamer. Het zal me benieuwen of dit een succes wordt, gaan jullie deze functie gebruiken? Let us know!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments