Nog een game die de handdoek met “Holiday 2020” in de ring moet gooien. Xbox exclusive Twelve Minutes zal nu begin 2021 uit gaan komen.

De nogal typische indie game, waarin een emotioneel verhaal wordt beleeft van alleen bovenaf, werd op de E3 van 2019 al aangekondigd, de game zou “snel” uit moeten komen. Maar zoals dat gaat bij game-ontwikkelaars duurt dat vaak langer dan verwacht. Alle ogen waren gericht op december 2020, maar ook dat gaat-em niet worden. De ontwikkelaar gaf in een interview met xboxsquad.fr aan dat het begin 2021 gaat worden.

In Twelve minutes beleef je het verhaal van een koppel in hun appartement waarbij hun rustig avondje bruut wordt verstoord door nogal opmerkelijke omstandigheden. Het heeft al gauw een dodelijke afloop, maar dan begint de avond opnieuw. En vervolgens weer opnieuw, je zit vast in een tijds-lus. Het is aan de speler om de juiste antwoorden te zoeken en om de tijds-lus te doorbreken.

De cast van de game is trouwens opmerkelijk, want het bestaat uit enkel triple-A acteurs. James McAvoy (Charles Xavier in X-Men), Daisy Ridley (Rey in Star Wars) en Willem Dafoe (Aquaman, John Wick, Spider-Man).

Mij heb je al direct bij films en games met een time-loop. Ik was dan ook behoorlijk geïntrigeerd door de E3 2019 trailer, het is nu alleen nog even wat langer wachten. De game komt exclusief naar de pc en Xbox.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments