Via bepaalde bronnen was er al een mogelijke releaseperiode voor de volgende Xbox gelekt. Langzaam maar zeker komt er meer boven drijven.

Eerder was er al het plan gelekt om een diskdrive-loze Xbox op de markt te zetten. Volgens geruchten gaan Microsoft in januari deze Xbox al aankondigen. Meer daarover kan je hier lezen.

Ook komt er meer over de Xbox ‘Scarlett’ los. Deze zal trouwens, volgens meerdere bronnen, gewoon een disc drive bezitten.

Anaconda en Lockhart

De dev kits van de volgende Xbox consoles lijken al bij ontwikkelaars te draaien. Dit zijn gewone Xbox One machines maar dan wel met de architectuur, de hardware van de komende generatie. Volgens bronnen gaat het hier om twee versies die beide richting kerst 2020 op de planken moeten gaan komen. De eerste versie moet de opvolger van de Xbox One S gaan worden maar dan wel met hardware die we kunnen vergelijken met de huidige One X. Deze machine heeft als codenaam, de naam van de dev kits, ‘Lockhart’ gekregen. De opvolger van de One X heeft een dev kit met de naam ‘Anaconda’ en deze is al via Twitter gespot.

De Lockhart gaat een betaalbare Xbox worden die je wel de ervaring van een X gaat geven. De vraag blijft een beetje waarom dit niet gewoon een One X zal blijven en dat kan erop wijzen dat er toch een bepaalde architectuur in de console zit die anders is dan dat van de huidige generatie.

De dure versie, Anaconda, is een krachtigere versie die nog beter zal gaan worden dan de huidige X. De geruchten zeggen al dat men in deze console minimaal voor 4K met 60 fps gaat. Microsoft schijnt ook bezig te zijn met het dramatisch verkleinen van laadtijden, wat zou kunnen betekenen dat er  standaard een SSD in de console zal zitten.

dev kit

Game Core

Zoals ooit beloofd door onze eigen ome Phil Spencer zal deze next-gen console gewoon compatible blijven met alle huidige randapparaten en games die we nu op de Xbox One draaien. Maar Microsoft lijkt wel met een specifiek nieuw platform, de ‘Game Core’, bezig te zijn die onderdeel gaat worden van de Windows Core OS.

Deze Game Core moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om games te bouwen die zowel op de Scarlett consoles als op Windows 10 pc’s kunnen draaien. Daarmee zorgt men ervoor dat het werk wat ontwikkelaars moeten verzetten om de games voor beide versies klaar te maken drastisch verminderd wordt. Hopelijk komt hier meer over vrij tijdens de GDC die begin 2019 gaat komen.

Verder gaan er berichten rond dat het aankopen van al die studio’s te maken hebben met de Scarlett en het brengen van exclusieve games voor deze console. Het is allemaal een onderdeel van het grote Phil Spencerplan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments