Die gasten bij The Coalition zijn al dik een jaar, toen de game gelanceerd werd, bezig met het verbeteren van dit langverwachte juweeltje. Hieruit zijn deze keer twee nieuwe maps ontstaan. Say hello to ‘Mercy’ and ‘Harbour Haze’.

Please have mercy on me

De eerste nieuwe toevoeging aan de multiplayer ervaring van Gears of War 4 is Mercy. Een map die een heel bekend strijdveld uit deeltje drie terug laat keren. Oftewel een deel uit de woonplek van Dominic Santiago’s lieve vrouwe, Maria. Ditmaal keert deze plek terug tijdens een vergevorderde winter en aan jou de taak om je vijanden hier sneeuw te laten happen. Mercy is een symmetrische map die weinig plek biedt voor cover en vrijwel geheel buiten afspeelt, op een verlaten gebouwtje en de kerk na. De Mortar geeft trouwens een heerlijke voldoening als je deze richt op het plein in het midden van de map.

Harbor Haze

Deze naam komt je wellicht bekend voor. Dat klopt. De map is namelijk een remix van ‘Harbor’ (een bestaande map in GoW4). In deze versie zitten namelijk een aantal nieuwtjes en veranderingen. Ten eerste moet je uitkijken voor de mist. Zo nu en dan verschijnt er namelijk een onwijs dikke wolk met mist die het zicht van jou en je vijanden drastisch vermindert en dus plek geeft aan behoorlijk wat meer surprise attacks. Samen met die mist krijg je te maken met een luchtalarm. Dit alarm waarschuwt je voor de aankomende mist en geeft je de tijd om een ‘veilig’ plekje te zoeken.

Daarnaast worden er wat dingen omgegooid. Zo zijn de Longshot/EMR vervangen door de Torque Bow, zijn er Bolo Grenades te vinden waar de Dropshot lag en zijn de Boltoks vervangen door Markzas.

De maps zijn onderdeel van de september update, maar je moet ze uiteraard wel kopen als je niet beschikt over de Season Pass. Je kunt ze scoren voor vijf eurootjes per stuk via jouw Xbox en naast de nieuwe maps zijn er meer leukigheidjes toegevoegd met deze update. Zo valt er voor 500g aan gamerscore te plunderen en zijn er een aantal dingen aan de multiplayer gefixt die zorgen voor een nog betere algehele ervaring.

Volgende maand is officieel het eerste jaar van GoW 4 voorbij en kunnen we weer twee maps verwachten. Speel jij de game inmiddels nog?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments