Ga van de zomer niet de straat op, er komt een nieuwe Carmageddon aan voor de Playstation 4 en Xbox One genaamd Carmageddon Max Damage.

Carmageddon, wie kent het niet. In de jaren 90 zorgde deze game voor heel wat opschudding. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk mensen kapotstuk te rijden om zo punten te halen. Je kon ook op andere manieren winnen zoals door al je tegenstanders kapot te rijden, maar het hele voetgangers gedoe was nogal een ding toen. Ergens ook wel een beetje terecht, het was wel het ‘selling point’ van de game. Een voetganger ‘gewoon’ overrijden leverde je extra tijd en punten op, terwijl je nog meer punten kreeg als je een voetganger met een looprek achterstevoren tegen een muur kapot reed. Zeker in de jaren 90 was dit iets wat eigenlijk echt niet kon. We hadden net het gedoe van Mortal Kombat achter de rug en de oprichting van het ESRB.

Medio 2016

Ontwikkelaar Stainless Games brengt de klassieker medio 2016 naar de huidige generatie consoles. Minus de Nintendo console, want die is voor de kindertjes. En minus de pc, want redenen. Wellicht dat de game later nog naar de pc komt maar zover er nu bekend is zit dit niet in de planning. Het zou iets te maken kunnen hebben met Carmageddon Reincarnation die op Steam uitkwam in 2015. Die game zou eigenlijk in 2013 uitkomen maar kwam pas 2 jaar later uit.

In Carmageddon Max Damage zitten 30 auto’s en 10 maps. Natuurlijk ontbreken ook de voetgangers, rolstoelen, fietsers, beren en aliens niet. Het moet tenslotte wel Carmageddon blijven. In de ‘career’ modus zitten 6 verschillende evenementen. Multiplayer ontbreekt natuurlijk ook niet en we kunnen nagenieten van de rondslingerende rolstoelen in de action replay modus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments