Dat er wel eens een game geannuleerd wordt is niet heel bijzonder. Bij TT Games gaan ze echter een stap verder door meteen maar een hele zwik tegelijk te annuleren. Wat is er aan de hand?

TT Games was aan het werk aan een Lego/Disney project met de codenaam Project Marley. Dit project zou een verzameling uit meerdere Disney franchises aan personages gaan bevatten zoals Toy Story, Pirates of the Caribbean en meer. Het succes van Disney’s Dreamlight Valley, wat een soortgelijk concept hanteert, en interne strubbelingen over welke richting ze met de game uit moesten hebben ervoor gezorgd dat Project Marley nu, na vier jaar in ontwikkeling te zijn geweest, in zijn geheel is geannuleerd.

Een ander Lego project gebaseerd op The Guardians of The Galaxy, codenaam Project Cosmic, is ook niet meer. Geen Drax the Destroyer die allerlei Lego-bouwwerken in elkaar beukt dus.

Nog een project dat geannuleerd is is de mobiele port van Lego Worlds dat oorspronkelijk in 2017 verscheen. Oorspronkelijk was de studio Playdemic hiermee bezig, maar de ontwikkeling werd door TT Games zelf overgenomen toen Playdemic gekocht werd door EA. Nu is het project dus helemaal niet meer.

Dan is er ook nog een niet-Lego project. Een shooter met de codenaam Project Rainbow Road met personages uit diverse Warner Bros eigendommen zoals DC, Rick & Morty en Stranger Things. Jullie raden het echter al, ook dit project is geannuleerd.

Tot slot zijn er nog twee projecten met een wiebelig toekomstbeeld. Er zou gewerkt worden aan DLC voor Lego Skywalker Saga gebaseerd op The Mandalorian en een nieuwe Batman game. Beide projecten zijn echter op pauze gezet zodat er gewerkt kan worden aan een nieuw Lego Harry Potter project.

Sowieso zit TT Games al in redelijk zwaar weer met werknemers die vorig jaar nog klaagden over extreme crunch, pestgedrag vanuit het management en slechte besluiten. De studio kan eindelijk wel weer eens een succesje gebruiken. Het is afwachten of en wanneer dit gaat gebeuren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments