De skaterboys en -girls onder ons hebben het niet makkelijk gehad deze generatie. Juist in het jaar dat we de nieuwste generatie consoles mogen verwelkomen, verschijnen maar liefst drie titels om in de gaten te houden. De ‘drop in’ is voor Session. Vanaf vandaag speelbaar als trial.

Session stapt in het gat dat EA met de Skate-serie heeft achtergelaten. Een serie waarvan volgens mij niemand buiten EA begrijpt waarom we er deze generatie niks van hebben gezien. Net als in Skate heb je een grote mate van controle over je board middels je thumbsticks. Sterker nog, je hebt in Session de mogelijkheid voor een zogenaamde Legacy layout te kiezen, waarmee Skate fans zich vrijwel direct thuis moeten voelen. Een releasedatum hebben we nog niet, wel is bekend dat de game vanaf volgende week naar het Game Preview programma komt op de Xbox. Vanaf vandaag kun je echter al een gevoel krijgen bij wat de game te bieden heeft en of het wat voor jou is middels de trialversie.

Ontwikkelaar crea-ture Studios Inc. steekt het niet onder stoelen of banken, volgens hen wordt Session de meest authentieke skateboard ervaring die je ooit in spelvorm hebt gezien. Volgens de studio is film een groot onderdeel van de skateboard cultuur. Afgaande op de vele fail-compilaties waarin je jonge jongens naar hun kloten ziet grijpen geloof ik dat direct. Ook in Session heb je de mogelijkheid je eigen trucs vast te leggen. Het decor hiervoor vormen delen van New York, die exact in dit spelletje zijn overgenomen.

In de maand juli volgt Skater XL, die een vergelijkbare ervaring lijkt te bieden als Session. Op de pc hebben mensen zich al aan beide titels kunnen wagen. Ik denk dat het heel interessant wordt om beide titels naast elkaar te kunnen zetten. In het najaar volgen de grote arcade classics, zoals jullie wel weten. Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 worden dan opnieuw uitgebracht in de vorm van een remaster. Welke van de drie titels kijk jij het meeste naar uit?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments