Het gebeurt niet vaak dat we easter eggs of andere hebbedingetjes uit een game posten, maar hier maken we even een uitzondering voor.

Remedy is natuurlijk een kei in het verstoppen van verwijzingen in hun games, maar dit is wel een hele mooie. Het gaat hier namelijk om een video voor een Alan Wake titel die weinig te speculeren over laat.

Vorig jaar liet Sam Lake, de baas van Remedy, al weten dat Quantum Brake een interessante easter egg zou bevatten. Er werd dus specifiek hier op gedoeld:

alan wake tweet
alan wake in quantum break

Gezien de duidelijke vermelding dat Alan Wake terug komt, ‘return’, lijkt het hier vermoedelijk om de sequel van Alan Wake te gaan. Sam Lake zelf heeft echter al aangegeven dat Alan Wake Returns een in-game video-serie is net zoals de Lords and Ladies video’s in Max Payne. Remedy is meer en meer bezig met live-action shows, voor Alan Wake hebben ze toentertijd ook al een video short gemaakt die behoorlijk in de smaak viel.

Alan Wake 2

Hoe dan ook, Remedy is natuurlijk primair een ontwikkelaar. Die Alan Wake game komt er dan ook wel, de vraag is alleen wanneer. De Remedy topman heeft al aangegeven met verschillende conceptuele zaken bezig te zijn, maar dat er nog niks definitiefs te zien is. Zodra ze dat wel hebben horen wij het ook!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments