De ingrediënten: één Xbox One en één nieuwe Windows 10 Mobile telefoon. Het resultaat: een volledige Windows desktop op je Xbox.

Dit is echt zo’n gevalletje “omdat het kan”. Hoewel ik bijzonder geïntrigeerd ben door de techniek en de achterliggende software vraag ik me wel een beetje af wat het praktisch nut is van zo’n complete desktop op de Xbox, maar desalniettemin een leuke feature. Trouwens, bedenk ik me net, het is natuurlijk wel een prachtige manier om films te streamen van je mobiel naar de Xbox.

In bovenstaand filmpje komt het er op neer dat je je Xbox kunt inzetten als draadloos stream-apparaat voor Continuum. Microsoft’s nieuwe feature Continuum voor Windows 10 Mobile is een manier om van je telefoon een volledige pc te maken met een volledige desktop “experience”. Normaal gesproken heb je een adapter voor je telefoon nodig waar je een display, muis en toetsenbord aansluit en zodoende kunt genieten van een Windows 10 desktop. Met de Wireless Display app (die nog in preview is) op de Xbox One is het mogelijk om vanaf je Windows 10 telefoon verbinding te maken met de app om er een volledige desktop op te toveren, mooi man!

continuum-6[1]

Wil jij ook Outlook berichtjes typen op je Xbox One, hou er dan wel rekening mee dat je een Windows 10 Mobile telefoon van de laatste generatie moet hebben, zoals de Lumia 950 of Lumia 950 XL, om Continuum te laten werken. Als je Xbox One in preview modus staat, kun je de Wireless Display app uit de Preview Dashboard halen.

De conclusie is dus dat als je geen Windows Phone hebt, je een dikke loser bent!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Hmm, dit zou toch ook mogelijk moeten zijn met een lumia 930 ivm Windows 10 mobile.. ?