Het jaar nadert weer zijn einde. En voor het eerst sinds jaren zit ik in deze periode met een zware backlog. Games als Dishonored 2, Final Fantasy XV, Return to Arkham en Dead Rising 4 roepen me om uitgespeeld te worden. Maar de topgames en flopgames heb ik al wel voor je op een rijtje gezet.

Top: Battlefield 1

Battlefield 1 is zonder twijfel voor mij de game of the year. Ik heb nooit echt veel met Battlefield gehad, maar vanaf de aankondigingstrailer van Battlefield 1 was ik hyped. Vooral de rauwe actie die de game kent gemixt met de veldslagen die gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen. Het is in één woord verrukkelijk. En dan die muziek jongens! De wapens zijn de wapens die vroeger ook gebruikt werden. De snelheid is wat lager met als voordeel dat er ook veel in close combat wordt gevochten. Ik hou van deze game en wat DICE hiermee heeft gedaan verdient een applaus. Battlefield 1 jaagt adrenaline door je lichaam, zeker als je al rennend en gillend met je bajonet naar voren stormt. Daarnaast werkt het squad-aspect uitstekend. Iets wat vooral opvalt als je met zijn allen in een tank zit en bij moet sturen om te schieten. Deze game, die moet je in je collectie hebben! Merci, voor deze hemelse game dit jaar DICE.

Flop: Mafia III

Een game waar ik zoveel van had verwacht, helaas was het een enorme domper. Mafia III was voor mij een game die vol zat met een enorme hoeveelheid bugs. Daarnaast werd de game geplaagd door een slechte A.I. Ik heb in deze game serieus meer bugs gezien dan in de laatste drie Assassin’s Creed games bij elkaar. De muziek en het hoofdpersoon Lincoln Clay waren echter geniaal. Het was niet genoeg om de game bij elkaar te houden, aangezien echt alle missies enorm repetitief waren. Uiteindelijk heb ik de game met veel irritatie toch uit weten te spelen. Maar deze game had zoveel meer kunnen en moeten zijn. Jammer!

Meest onverwacht: Rocket League

Ik had nog nooit van Rocket League gehoord, maar toen deze game uitkwam en ik begon te spelen, was ik verkocht. En niet alleen ik, maar de hele party waar ik elke avond mee speel. Rocket League is zo simpel, maar oh zo geniaal uitgewerkt. Je bent een autootje, je start in een arena en je moet een bal het doel inwerken. Kortom, voetbal met auto’s. Het werkt gewoon zo goed en zo verslavend, dat ik er zes hele dagen in heb gestopt. De korte potjes, spelen lekker weg om even tussendoor te doen. Maar als je eenmaal begint, dan is stoppen geen optie meer!

Verwachting 2017

We hebben enorm veel games gehad dit jaar. Microsoft had met de Xbox One wederom een geweldige line-up. Voor het komende jaar verwacht ik veel van Ubisoft, Microsoft en Rockstar. Die laatste natuurlijk omdat Red Dead Redemption 2 er aan zit te komen in de herfst. Daarnaast kijk ik enorm uit naar de Scorpio, een must buy in mijn ogen. Ubisoft komt natuurlijk met Wildlands, een game waar veel mensen naar uitkijken. Maar men is ook kritisch aangezien Ubi veel downgrade. Als ik echter kijk wat men met Watch Dogs 2 heeft gedaan en ze die weg blijven volgen, dan maak ik me geen zorgen. Wat ik wel hoop is dat Ubisoft eindelijk weer eens met een Splinter Cell gaat komen, ik mis Sam! En! Een nieuwe Assassin’s Creed die zich afspeelt in Egypte, dan mag Jeff een nieuwe game voor mij aanschaffen! Oh ja, en dan verwacht ik ook nog dat Microsoft Halo 6 gaat aankondigen op de E3 en dat deze uitkomt als launch game voor de Scorpio. We gaan het zien, 2016 was een fantastisch gamejaar en ik wens jou als lezer in 2017 alvast de tofste, nieuwe games toe!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments