Het jaar 2017 is bijna afgelopen. Het was een bewogen jaar. Een jaar waarin de Xbox One X uitkwam, Gamescom weer een groot succes was, lootboxes bergen kritiek kregen en Red Dead Redemption 2 werd uitgesteld. Honderden, wellicht duizenden uren zijn echter weer besteed aan gamen. En dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken met een nieuwe top en flop!

In de top en flop van dit jaar zal ik vier games behandelen: de top, de flop, de grootste verrassing en de grootste teleurstelling. Let’s go!

Top: Assassin’s Creed: Origins

Als je mij al wat langer kent, dan weet je dat ik een groot fan ben van Ubisoft games. En dan met name van Assassin’s Creed. Is dat dan de reden dat ik deze game de top maak? Natuurlijk niet! Ubisoft stond dit jaar voor de uitdaging om de franchise weer naar de top te brengen en dan hebben ze gedaan. Na een jaar afwezigheid werden we in het enorme en schitterende Egypte achtergelaten.

Eigenlijk is bijna allesvet gemaakt in Origins. De graphics zien er gelikt uit, de hoofdpersoon Bayek is sterk in elkaar gezet en het verhaal zit goed in elkaar. Niet zo gek ook als je bedenkt dat Bayek het sluipmoordenaarsgilde op heeft gezet. Tel daar nog een nieuw vechtsysteem en RPG elementen bij op en je hebt een goede game. Assassin’s Creed Origins betekende een revolutie in de franchise. Met een verfrissend nieuw vechtsysteem, een enorme wereld, een interessante Assassin en fantastische graphics is dit voor mij zonder twijfel de game van het jaar.

Verrassing: PlayerUnknown’s Battlegrounds

Deze had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ik was helemaal niet gehyped voor deze game en besloot deze alleen maar voor de grap te halen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want mensen wat is dit gaaf. Je laat je door een vliegtuig droppen op een eiland. Zonder wapens of wat dan ook. Je gaat op zoek naar loot en probeert binnen een cirkel te blijven. Deze wordt steeds kleiner en wie er buiten valt verliest zijn leven, maar hoeft ook gelijk niet meer terug te keren. Oh ja en bedenk je dan ook even dat er naast jou nog 99 andere spelers aanwezig zijn! Bring it!

De Flop: Verdun

Een lastige omdat je duidelijk ziet dat games kwalitatief gezien steeds beter worden. Als ik dan toch één moet kiezen, dan kies Verdun. Ik juich kleine ontwikkelaars die hun passie in een game stoppen alleen maar toe. Maar deze game was veelbelovend, maar het eindproduct was beschamend. Servers die het niet deden, terwijl de game alleen online of tegen bots gespeeld kon worden. Slechte geluidskwaliteit (schoten klonken alsof ze in een loods waren opgenomen) een rare en trage besturing (als je een granaat gooide had je daar soms 5 seconden voor nodig) en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dat allemaal voor twee tientjes, jammer want deze game had zeker potentie…

Verwachting

Ik verwacht dat 2017 het jaar van de Xbox One X gaat worden. Nu de console eindelijk uit is gaat Microsoft zich weer richten op de games. Dit jaar geen Halo en geen Gears of War, dus één van die twee verwacht ik sowieso in 2018. Daarnaast hoop ik echt dat Ubisoft eindelijk eens met een nieuwe Splinter Cell komt, al maakt men mij met Far Cry 5 ook al heel blij! Tevens ben ik benieuwd naar Anthem en Red Dead Redemption 2, beiden naar mijn mening al kandidaten voor Game of the Year 2018. Bedankt voor het lezen en alvast een fantastisch, 2018 vol games toegewenst!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments