Ook 2017 is weer ontzettend snel voorbij gevlogen. Dit jaar heb ik minder games gespeeld dan normaal, maar gelukkig zaten er wel weer uitblinkers tussen. 

Het was een behoorlijk verrassend jaar. Games waarvan we dachten dat ze fantastisch zouden worden vielen ontzettend tegen en de games waar ik niet zo veel van had verwacht werden juist héél erg leuk. Kortom, 2017 was bijzonder!

De flop: Destiny 2

We beginnen maar gelijk slecht, dan kan het alleen nog maar beter worden. Ik weet dat ik zeker niet de enige zal zijn die Destiny zal noemen, maar man wat viel het tegen.
Het eerst deel heb ik vrij laat ontdekt, maar daar heb ik wel ontzettend van genoten. Tuurlijk zaten er nog haken en ogen aan, want het verhaal had nog een stuk uitgebreider gekund. Dus toen Bungie besloot een deel 2 te ontwikkelen waren de verwachtingen hoog. Hiermee konden zij laten zien hoe het wél moest en alle kleine fouten van deel 1 verbeteren. Maar dit is niet helemaal wat er is gebeurd. Het commerciële van de game bleef, en al gauw werd er een DLC aangekondigd waar je niet omheen kon. Damn Bungie! Het begin was vermakelijk, maar al gauw kreeg ik een bittere nasmaak. Destiny 2 is niet geworden wat het had kunnen zijn.

De tegenvaller: Star Wars Battlefront II

De Star Wars hypetrain was bij mij al gauw op gang. De game zag er gelikt uit en van de trailers liep het water je bijna in de mond. Steeds kwam er meer nieuws naar buiten en de spanning liep op. Maar toen het moment daar was bleek Battlefront II niet wat ik had verwacht. De game was zeker vermakelijk, maar het singleplayer verhaal wat zo erg werd gemist in deel 1 had gewoon een stuk meer aandacht moeten krijgen. Het was een goed begin, maar ze hadden er eigenlijk gewoon wat extra tijd voor moeten nemen.
Misschien dat de derde keer wél scheepsrecht is voor EA.

De verrassing én de top: South Park Fractured but Whole

Van deze game had ik misschien nog wel de minste verwachtingen. Tijdens de Gamescom in 2016 had ik al een stukje gespeeld van deze game. Het was echt South Park, vermakelijk en droge humor, maar nog niet heel erg bijzonder.
Uiteindelijk viel de game een aantal maanden geleden bij mij op de mat en mocht ik hem volledig gaan testen. En ik was behoorlijk verrast!

Ja, South Park is zeker een aanrader!

De gameplay was behoorlijk lang en ook de missies vond ik afwisselend. De game gaf me het echte South Park gevoel, en dat is bij een game over een tv-serie nog best een ding. Er zijn inmiddels al 14 seizoenen, dus ze hadden behoorlijk wat om aan te tippen.
En dat hebben ze gedaan ook! South Park was erg vermakelijk en er was voldoende content om een tijdje zoet te zijn. Een missie bestaat niet alleen uit heen en weer lopen tussen verschillende plaatsen, maar er zijn ook hele uitgebreide en afwisselende missies. Als je ergens vast zit kun je gewoon tussendoor een kleine missie doen, tot je bij de oplossing bent gekomen voor de eerdere missie. Er is dus een heleboel te beleven!

Mijn verwachtingen

We gaan in 2018 natuurlijk weer een heleboel games zien die ieder jaar weer langs komen. De gebruikelijke titels als FIFA en NBA komen natuurlijk weer uit. Maar er komen ook een aantal bijzondere titels aan. Red Dead Redemption 2 wordt natuurlijk al behoorlijk gehyped en ik denk ook wel dat ik de game ga halen. Natuurlijk hoop ik op een nieuwe Elder Scrolls, dus ik ga ook dit jaar weer even flink met mijn duimen draaien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments