Tomb Raider I-III Remastered komt er aan

Je kan de oude klassieke Tomb Raider games weer gaan spelen, maar wat vinden we van deze remaster?

Het blijft een discussie in onze community. Moeten we blij zijn met remasters of is het makkelijk cashen voor iets wat geen geld meer oplevert? Gisteren is Tomb Raider I-III Remastered aangekondigd waarbij je dus Tomb Raider 1, 2 en 3 kunt spelen van vroeger. De games kwamen uit voordat Xbox nog bestond en dat was op de Playstation. Ik was destijds een jaartje of 8 en ik kon toen bij een vriendinnetje van mij op de Playstation spelen en dat was altijd Tomb Raider met een mix van Tony Hawk Pro Skater. De games voelden aan als de beste avonturengames van dat moment. Volledig 3d en allerlei monsters schieten terwijl je met puntborstige dame speelt.

Van puntige naar ronde borsten

Wat er in deze remastered collectie te zien is, is dat Lara Croft een moderne make-over heeft gekregen. Haar driehoeks-puntborsten maken plaats voor de meer realistische ronde borsten, alsmede de vierkante blokken van achteren die nu meer vrouwelijke rondingen laten zien. Lara lijkt de grootste make-over te hebben gehad, want de omgevingen blijven voor het grootste deel hetzelfde zodat je echt het gevoel hebt de games van vroeger te spelen. De monsters hebben ook wel een upgrade gekregen, maar voelen alsnog alsof ze uit games van 2003 komen.

Meer of minder remasters?

Als deze games een volledige remake hadden gehad, was ik een stuk blijer geweest. Capcom is daar bijvoorbeeld erg goed in met Resident Evil, maar ook van Tony Hawk Pro Skater 1+2 zagen we een ontzettende geslaagde remake. Deze remaster van de Tomb Raider games zijn natuurlijk expres zo lelijk gebleven om die nostalgische gevoelens te behouden. Toch zag ik misschien liever een volledig grafische remake.

Een voordeel van deze simpele remaster is dat iedereen met elke console nog deze oude klassieker kan gaan beleven zoals die enigszins vroeger was. Een remake zou betekenen dat alleen de PS5 en Xbox in aanmerking zouden komen.

Wat vind jij? Had je liever een remake of is deze remaster wel leuk voor 30 euro en op elke console beschikbaar? Zo veel kost namelijk deze collectie van games. Tomb Raider I-III Remastered komt 14 februari 2024 naar iedereen z’n console toe.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties