Alle updates van Titanfall 2 die na de launch komen, zijn allemaal gratis. Geen DLC en geen Season Pass.

Het komt bijna niet meer voor, een game zonder DLC of een Season Pass die je van tevoren kan kopen. Toch bestaat het fenomeen ‘enkel de game’ nog en volgens mij is Titanfall 2 één van de weinige, misschien wel de enige triple A titel die geen DLC aan zal bieden. Hulde! Hoezo hulde? Ik vind DLC prima, begrijp mij niet verkeerd, maar als een game wordt aangekondigd en gelijk vijftien soorten extra missies worden aangeboden, dan zakt de moed mij in de schoenen. Ik heb dan het gevoel dat ik voor 60 euro een soort light-versie van de game heb, want er is zoveel extra content met de Season Pass of als pre-order bonus.

angel-city-dlc titanfall2

DLC, vloek of zegen?

Het is natuurlijk een vrij grote discussie en soms weet je dat wat er later komt aan DLC, gewoon goed is (dat denk ik bijvoorbeeld van Battlefield 1, maar ook van The Witcher 3 dit jaar). Season Passes zijn ook niet goedkoop ofzo, gewoon 50 euro! Goed, het gaat natuurlijk over Titanfall 2 en daar zit geen plan achter of post-launch verkoopstrategie. Alle maps, extra modes en eventueel skins zullen gratis worden aangeboden. Met de pre-order kan je alleen 3 dagen eerder spelen, that’s it.

Het is misschien schandalig dat een game tegenwoordig opvalt als het GEEN DLC aanbiedt. Klote ontwikkeling in de game industrie of gewoon de evolutie van digitale games? You tell me.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments