Titan speelt hoofdrol in Titanfall 2

Titanfall 2 krijgt een singleplayer campaign. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor de game. Is het verhaal goed genoeg om je verbonden te voelen met de personages?

Een robotvriendje hebben, dat moet toch geweldig zijn. Dat gegeven is de kern van de singleplayer mode van Titanfall 2. Je Titan wordt daarin namelijk je beste vriend. In deze mode speel je als Jack Cooper, een infanterist bij de Frontier Militia die erop uit gestuurd wordt om het gevecht aan te gaan met de IMC. Jack droomt van een leven als piloot. Het verhaal start als jij crasht in de jungle.  Als je bijkomt staat er een buitenaards wezen voor je die je net als ontbijt wil nuttigen. Net als hij de eerste hap wil nemen, knallen de kogels van een 40mm gun hem neer. De Titan die dat doet wordt bestuurd door Captain Lastimosa, de leider van de Militia, die je onder zijn hoede neemt. Helaas sneuvelt Lastimosa en met zijn laatste adem vraagt hij je om goed voor zijn Titan te zorgen. Dit is je eerste ontmoeting met de Vanguard-class Titan BT-7274 oftewel BT.

3076984-screen+shot+2016-06-12+at+10.38.44+am[1]

Drie pilaren

Zo opent de singleplayer dus zijn verhaal. Drew McCoy, producer, geeft aan dat Titanfall niet je typische First Person Shooter is die je van de ene explosieve scene naar de andere neemt. Titanfall 2 is gebouwd op drie pilaren: pilot combat, Titan combat en pilot mobility waarbij we vooral het jet-boosten en wall-runnen kennen. Tussen de gevechten in, verplaats je je in rust over de map heen. Er zijn hele stukken waarin je geen gesprekken voert of explosies voor je kiezen krijgt.

Het wordt al snel duidelijk dat BT de hoofdpersonage is in dit verhaal. Met zijn rustige stem en imposante verschijning is hij jouw baken in de nacht. In de eerste missie moet Cooper een accu regelen om BT weer tot leven te wekken en de neuro link te activeren waardoor zijn connectie met BT tot stand komt. Titan’s hebben namelijk drie protocollen, link met je piloot, hou je aan de missie en bescherm je piloot. Je Titan gaat dus echt ‘leven’ en je voert hele gesprekken met hem waarin de nodige humor ook verwerkt is. In een bepaalde missie geeft BT door dat de kans van slagen van een bepaalde manoeuvre 68% is. Op de vraag hoe het dan met die andere 32% zit, antwoordt BT met een lijst van mogelijke rampen en voegt eraan toe dat het verlies van ledematen een mogelijkheid is.

De game heeft een vorm van open lineaire gameplay oftewel je wordt subtiel naar de volgende sectie op de map geleidt. Maps die trouwens prachtig zijn om te zien. Op 28 oktober zal Titanfall 2 vallen en kunnen we zelf aan de slag met de game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments