Monster Hunter World is best lastig. Zeker omdat het heel veel uitleg mist of omdat deze niet zo heel makkelijk te vinden is. Voor de beginners onder ons hebben wij wat tips verzameld zodat je hunt goed begint.

Probeer elk wapen

Als je begint wordt je gevraagd een wapen te kiezen. Er zijn 14 verschillende types wapens. Dat alleen scheelt al want je hoeft geen keuze te maken tussen 33 zwaarden. Het wapensysteem is ook anders dan in de meeste games. Zo kan je geen punten in het verhogen van je characterlevel of stats stoppen maar stop je dit vooral in het verbeteren van je uitrusting.

Welk wapen jou het beste past, dat ligt helemaal aan je speelstijl. Dus ga naar je eigen woonruimte op Astera, praat daar met de Palico en betreedt het trainingsgebied. Wil je toch een tip op wapengebied, kies dan vooral de beginnerswapens zoals Longsword, Greatsword, Dualblade, Hammer of Sword and Shield. Dit omdat de combo’s van die wapens niet te ingewikkeld zijn en uitermate geschikt om de game mee te starten. De meer gecompliceerde wapens vergen meer oefening en vooral veel video’s kijken.

Gelukkig kan je elk wapen naar hartenlust uitproberen. Er is geen beperking en je hebt er geen bepaald niveau voor nodig.

Voorbereiding

De game wil je echt het ‘jager’ gevoel geven. Dat betekent dat je jezelf goed moet voorbereiden. Zorg dus dat al je Potions aanwezig zijn, dat je de best mogelijke stats op je wapens hebt gezet en ga naar de Canteen om even een bonusmaaltijd te scoren. Een veilige keuze is daar de Chef’s Choice Platter die zorgt dat je maaltijd bij je Quest past.

In het begin zal je al deze voorbereidingen wat minder nodig hebben. Zolang je Defence status maar goed is, kom je al een heel eind. Check de Monster Field Guide want daar vind je belangrijke informatie zoals wat voor aanvallen het monster uitvoert en voor welke elementen het kwetsbaar is. Dat bepaalt welk wapen je kiest en welke armor geschikt is. Ben je al wat verder dan kan je voor bepaalde monsters een Loadout samenstellen die je zo kan kiezen.

Ga vaak terug naar Astera

Als je klaar bent met een hunt, ga altijd even terug naar Astera. Daar zijn vele plekken die ervoor zorgen dat je verbeteringen kan toepassen. Ga altijd naar de Ecological Research toe om daar meer data aan je Monster Field Guide toe te voegen. Ga altijd naar het Resource Center om Bounties in te wisselen en nieuwe in je lijst te zetten. Zorg dat je Bounty lijst altijd vol is. Met Bounties krijg je namelijk Spheres en die heb je nodig om een upgrade te doen. Ga langs bij de Botanical Research Center, Daar kan je de hele botanische verzameling verbeteren. Heb je geen idee wat je daar zou moeten cultiveren, kies dan Honey, dat is altijd goed. Na een tijdje is een bezoek aan je eigen verblijf ook handig. Zodra de Tailrider Safari vrijkomt kan je je metgezel op Safari sturen zodat er meer beloningen gescoord worden.

Eten

We gaan wat specifieker worden. De Mealboost is geweldig. Het geeft je wat extra’s qua Health en Stamina. Maar als je een keer knockout gaat, is die boost verdwenen. Die boost kan je weer terughalen door Nutrions mee te dragen. Om je Stamina te verhogen kan je Rations gebruiken of even de BBQ aangooien. Let wel op de timing anders verkoolt je voedsel.  Wil je deze zaken altijd op orde zetten, zet dan autocrafting aan voor dit spul. Dan maakt het systeem dat direct als je er genoeg ingredienten voor bezit.

Gebruik je omgeving

Natuurlijk wil je als jager je omgeving gebruiken. Dieren zoals Paratoads en Flashbugs kunnen gebruikt worden om je monster even te pakken te nemen. Kijk wel uit want als je te dichtbij staat, ben jezelf de klos. Ook het terrein zelf kan je gebruiken. Een verhoging geeft je de kans om het monster te berijden. Wanden vol met grote paddenstoelen kan je als springplank gebruiken.

Stel je Wishlist samen

Als je een monster neerhaalt, kan je vaak mooie gear maken. Zorg dat je de Wishlist daarom invult. Deze laat zien welk materiaal je mist om dat mooie stukje gear te maken en geeft ook vaak hints waar je deze kan vinden. Ook krijg je notificaties als je een stuk materiaal vind en wanneer je een bepaald onderdeel kan maken. Dat scheelt veel bezoekjes aan de smid.

Zoek campsites

Elke gebied start met één campsite die al redelijk snel een tweede krijgt. Maar elk gebied bezit er maar liefst vier. De andere twee zal je zelf moeten vinden. Dat kan op meerdere manieren maar de makkelijkste is een quest met iemand te beginnen die de andere campsites al heeft gevonden. Dan krijg je die locaties automatisch toegestuurd. Dan is het alleen nog maar even de speciale Bounty regelen en walla, je hebt een nieuw camp.

Doe de Optional Quests

Onder het spelen krijg je deze sidemissies. Natuurlijk zal je er een aantal doen maar het advies is om ze allemaal te spelen. Deze missies brengen je namelijk altijd wel een bijzondere beloning zoals een speciale Cloak mantel. Deze missies krijg je vaak door characters te bezoeken die een uitroepteken boven hun hoofd hebben staan.

Dit waren wat tips voor de beginnende Monster Hunters. Er zullen ongetwijfeld een aantal Monster Veteranen zijn die dit allemaal weten en die misschien nog wel slimmere tips hebben. Help je mede Hunters en post deze hieronder.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments