De shooter TimeSplitters is verkocht en dat niet alleen, er komt nog meer uit die hoek.

De shooter serie TimeSplitters is gekocht door THQ Nordic. De game is gemaakt door Free Radical Design in 2000 door een team die voor een groot deel ook achter Goldeneys zat. Het kreeg nog twee vervolgen waarvan de beste TimeSplitters 2 was.

Nadat Free Radical Design de naam Crytek UK kreeg en vervolgens naar Deep Silver Dambuster Studios ging, bleef de licentie van de game bij Crytek. Men heeft nog onderzocht of een revival van het merk mogelijk was maar daar is niets mee gedaan.

Het nieuws van vandaag betekent dat Koch Media, die ook eigenaar is van Deep Silver Dambusters, nu de rechten heeft om een nieuwe TimeSplitters game te maken. En het lijkt erop dat er iets in de pijplijn zit.

We zijn zeer verheugd met het aanschaffen van TimeSplitters. De originele games hadden al heel veel content en zorgden voor een pure en onwijs leuke arcade shooter. Er zitten in ons team een aardig aantal fans van TimeSplitters en zij willen een nieuw product creëren die het hedendaags gaming publiek zal verrassen.

Aldus de Koch Media baas Klemens Kundratitz.

De rechten van een andere Free Radical Design game, Second Sight, zijn ook door Koch opgepakt. Deze game zal ook weer door Deep Silver worden gepubliceerd.

Nadat de plannen voor TimeSplitters 4 in de ijskast kwamen te liggen hebben fans nog geprobeerd om via een crowdsource actie de game weer op de lijst te krijgen. Nu lijkt Koch het stokje te hebben opgepakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments