Bordspellen zijn leuk en The Witcher heeft al een avontuurlijk bordspel, maar nog geen echt RPG-spel. Daar komt binnenkort verandering in.

Heerlijk is dat, zondagmiddagje, samen met vrienden, krat bier erbij, chips en met z’n allen een bordspel spelen. Het liefst zo eentje waar aan het einde van de dag je beste vriend je eigenlijk wilt martelen omdat je een bepaalde keuze deed in het spel (zoals Civilization ofzo). Bordspellen zijn leuk, maar ik ben nog niet overtuigd van papieren RPG spellen en CD Projekt RED maakt dat wel voor The Witcher. Spelers kunnen dan hun favoriete character maken in het universum van The Witcher en ze kunnen kiezen uit spells, rituelen, vloeken, hun favoriete armor en items. Het klinkt ergens wel vet om het tegen beesten op te nemen uit het universum van The Witcher en dan samenwerken met je vrienden. Maar visueel te lijf gaan vind ik toch leuker.

Het lijkt dus op een eerdere variant genaamd Cyberpunk 2020, dan heb je zo’n formulier met je stats.

cyberpunk_2020_character_sheet_by_darthhell-d5sdb3a

The Witcher RPG wordt in samenwerking met R. Talsorian Games gemaakt en heeft dezelfde ruleset als de Cyberpunk 2020 game die ik eerder noemde (Fuzion-ruleset). De papieren game komt als het goed is medio 2016 uit. Later zal er informatie vrijgegeven worden over het systeem zelf (andere variant dan hierboven), de prijs en beschikbaarheid.

2000642419

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments