The Witcher 3: Wild Hunt next gen ziet er goed uit

Potverdorie, wat zou die nextgen update van The Witcher 3 brengen. Zal het meevallen of??? Op die vraag hebben we nu een antwoord.

Of je nu voor het eerst in de schoenen van Geralt of Rivia stapt of een veteraan bent die honderd uur lang monsters afslacht, er zijn genoeg redenen om je deze winter onder te dompelen in deze enorme wereld vol keuzes en gevolgen. Iets wat deze redacteur zeker gaat doen. Want de next-gen update voor Xbox Series X|S arriveert op 14 december. Hij is gratis voor alle huidige bezitters van The Witcher 3: Wild Hunt op Xbox One en zit boordevol verbeteringen, nieuwe functies en extra content.

Eerst de technische upgrades. Xbox Series X-spelers kunnen kiezen uit de modi Performance en Quality. Performance geeft prioriteit aan een framerate van 60FPS, terwijl Quality prioriteit geeft aan visuele verbetering met een rate van 30FPS. In de Quality-modus komt Ray Tracing in beeld, waarbij Ray Traced global illumination en ambient occlusion zorgen voor een realistischere algemene verlichting en lichteffecten op oppervlakken. Aangezien de 60 fps mij echt een zorg zullen zijn, ga ik zeker te weten voor deze realistische mode.

Xbox Series S-spelers hebben minder keuzes en kunnen kiezen tussen de speciale 30FPS- en 60FPS-modi, waarbij de eerste de game presenteert met betere texturen en hogere resoluties en de tweede een soepele 60FPS-ervaring biedt. Daarnaast profiteert de Xbox Series X van FidelityFX Super Resolution (FSR), een krachtige upscaling-technologie die de framerate verhoogt en een ruimtelijk upscaling-algoritme gebruikt om een hoge visuele kwaliteit te behouden. Klinkt goed als snap ik geen snars van wat ik net geschreven heb.

De next-gen update komt ook met geïntegreerde mods. De modding scene voor The Witcher 3: Wild Hunt is altijd levendig en indrukwekkend geweest en er is een selectie van mods samengesteld met verbeteringen, zoals herbewerkte textures en character models tot 4K, opgefriste monster models, visuele bug fixes, immersion tweaks en zelfs map inconsistency fixes. Het is natuurlijk geweldig dat de kracht van de community gebruikt wordt om de game nog nicer te maken.

Er zijn ook gameplay/inhoudelijke toevoegingen gemaakt door CD Projekt Red zelf. Er zijn honderden mods en verzoeken van de gemeenschap doorgespit om te zien welke toevoegingen slim zouden zijn en het effect is een meer gestroomlijnde gameplay-ervaring, met verbeteringen aan textures, character models en cutscenes. Er zijn er te veel om hier op te noemen, maar enkele opvallende toevoegingen zijn onder andere het snel uitroepen van tekens, waardoor het eenvoudiger en intuïtiever is om Witcher-tekens uit te spreken tijdens gevechten (geen gedoe met het radiale menu en per ongeluk Yrden kiezen als je Igni wilt), meer UI- en kaartaanpassingsopties, een alternatieve camera, verbeteringen aan de omgevings- en personagemodellen – geniet van de veel beter uitziende vegetatie – het sneller plunderen van kruiden waarbij het selectievenster wordt overgeslagen en bugfixes waarmee enkele problemen worden opgelost die de community al geruime tijd kende.

Wat betreft nieuwe content botsen de Witcher-werelden met gratis DLC geïnspireerd op “The Witcher” Netflix-serie. We weten dat dit de eerste keer zal zijn dat sommige spelers Wild Hunt spelen en het is waarschijnlijk dat een aantal van deze spelers naar het spel komen na het bekijken van de Netflix-serie. Nu kunnen spelers items en uitrusting uitrusten die geïnspireerd zijn op de seizoenen 1 en 2! Twee nieuwe pantsersets en een stalen en zilveren zwaard voor Geralt, een alternatieve outfit voor Dandelion en een nieuw pantser voor de Nilfgaardiaanse soldaten. En bij deze gratis DLC hoort een geheel nieuwe queeste, “In the Eternal Fire’s Shadow”.

Een andere coole feature om de aandacht op te vestigen is cross progressie. Xbox spelers zullen hun saves nu naadloos mee kunnen nemen naar andere platformen dankzij de Cloud. Stel, je hebt een oude save van zes of zeven jaar geleden op je Xbox One – nou, nu kun je die save overbrengen naar de volgende generatie op de Xbox Series X|S en je playthrough afmaken!

Als je de GOTY Edition bezit, krijg je een gratis upgrade naar de Complete Edition, die de uitbreidingen Hearts of Stone en Blood and Wine bevat. Je kunt nu flink besparen op The Witcher 3: Wild Hunt tijdens de Xbox Black Friday-uitverkoop in aanloop naar de next-gen update. Dus heb je hem nog niet, dan scoor je hem voor net geen 10 euro. Koopje dus.

Ik heb hem lekker op disc staan en ga mij alvast voorbereiden om straks, op de 14e, lekker aan de slag te gaan. Want check de video, dit is om te watertanden zo mooi.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments