Dacht je dat je in The Witcher 3 makkelijk geld kon verdienen? Nou, ze houden je in de gaten.

Zoals in veel games waarin geld een rol speelt, is er ook in The Witcher 3 een manier waarop je snel geld kan ‘farmen’, zoals dat genoemd wordt. Plekken in de game waar je telkens weer waardevolle zaken kan vinden zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. In The Witcher zijn dat vooral huiden en parels. Maar als je denkt dat niemand dat ziet of weet, dan kom je van een koude kermis thuis.

SPOILER ALERT!

In de nieuwe expansie Hearts of Stone kom je namelijk op je reis een belastinginspecteur tegen. Hij lijkt alles te weten over je niet opgegeven inkomsten, hoe je eraan gekomen bent en waar. Heb je koeien afgeslacht rond White Orchard? Hij weet het. Parels verzameld? Onze inspecteur uit Temeria heeft het staan. Deze illegale, geheime inkomsten gaan je een straf opleveren. Een leuk wetenswaardigheidje is dat deze inspecteur bekend staat onder de naam Walthemor Mitty. Dit is een verwijzing naar Walt Mitty, een benaming die men in de Engelstalige wereld gebruikt als verwijzing naar een persoon die weinig effectief is en die meer tijd besteedt aan fantasie en dagdromen dan aan de realiteit, of ook wel aan een persoon die doelbewust probeert zich voor te doen als iemand die hij niet is. Vette knipoog naar jou als speler omdat je je beter voordoet dan je eigenlijk bent en een beetje vals speelt.

taxman2Maar voordat je in huilen uitbarst vanwege de hoge boete, weet dan dat zijn oordeel niet vaststaat. Hij vraagt je namelijk of je schuldig bent aan deze ontduiking. Zeg je ‘nee’, of je het nu wel of niet hebt gedaan, dan kom je er niet zomaar vanaf want… je krijgt een beloning voor je eerlijkheid. Poeh he, is dat even een opluchting. Maar wel een hele gave toevoeging van CD Projekt Red. Terwijl andere studio’s (we noemen geen namen omdat het Bungie is) direct een patch toepassen of je op je vingers tikken op een forum, lost deze studio het op met een knipoog.

 

We hebben de complete converstatie voor je in beeld staan. Maar wil je gewoon lekker verrast worden in de game zelf, dan adviseer ik je nu dit artikel te sluiten.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments