DirectX 12 is de laatste maanden echt een hot topic te noemen. Iedereen lijkt wel iets te vertellen te hebben over DirectX 12 en dat het voor grote verbeteringen gaat zorgen. Microsoft’s eigen Phil Spencer heeft echter sinds dag 1 al gezegd dat we van DirectX 12 op de Xbox One juist geen wonderen moeten verwachten. Wat er ook gaat gebeuren, wonderen voor The Witcher 3 hoeven we al niet te verwachten.

Een tijdje geleden werd het bekend gemaakt dat The Witcher 3 op Xbox One op een resolutie van 900p zou draaien. Er was nog hoop dat de ontwikkelaar het naar 1080p zou weten te krijgen, maar dat zou alleen maar betekent hebben dat de Xbox One versie op grafisch gebied downgrades zou krijgen en dat willen we niet, toch? Damien Monnier, Senior games designer bij CD Projekt RED, heeft dan ook op Twitter laten weten dat de Xbox One versie afgezien van een iets lagere resolutie gelijk zal zijn aan de PS4 versie.

Er werd hem ook gevraagd of het team van CD Projekt RED mogelijk na de release van The Witcher 3 de resolutie misschien nog kan verbeteren door DirectX 12 te gebruiken. Damien Monnier besloot hier een zeer eerlijk antwoord op te geven, hij zei dat er heel wat meer veranderingen van Microsoft nodig zouden zijn om tot een echt hogere resolutie te kunnen komen. Of hij daarmee ook doelt op games in het algemeen is onbekend, het laat echter wel zien dat het allemaal niet zo extreem rooskleurig is als Brad Wardell ons wilt doen geloven.

Geen 1080p voor The Witcher 3 op Xbox One dus, wat mij betreft echt geen ramp. Website Dualshockers heeft de Xbox One versie gespeeld en heeft laten weten dat de game er op Microsoft’s console fantastisch uit ziet. De Dualshockers schrijver zegt dat Xbox One eigenaren zich echt geen zorgen hoeven te maken, want zij zullen een prima versie van de game krijgen waarvan alleen een iets lagere resolutie echt niet de pret zal bederven. Het interessante van dit alles is dat de zojuist genoemde website nogal behoorlijk PlayStation minded is, dat zegt aardig veel. Wij van Xbox Nederland kunnen in elk geval niet meer wachten op deze zeer veelbelovende RPG.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties