Al wie ‘The Witcher 3’ heeft gespeeld kan het beamen, het is letterlijk een gigantisch spel. Je bent er na enkele tientallen uren aan gameplay nog niet klaar mee en de verscheidenheid aan missies en omgevingen zorgt ervoor dat je je nooit verveelt. Wie dat onderhand wel al aan het doen was, kan nu z’n hart ophalen, want de ‘Hearts Of Stone DLC’ geeft ons weer de gelegenheid om eens een ‘The Witcher’-marathon te houden.

De DLC bevat een nieuwe verhaallijn, die zich hoofdzakelijk afspeelt in No Man’s Land, tussen Novigrad en Oxenfurt. Geralt krijgt de opdracht om af te rekenen met een leider van een bandietenbende, maar dat gaat hem niet erg gemakkelijk af. Say what ? Geralt die moeite heeft met een bandiet ? De kanttekening die daarbij gemaakt moet worden is dat de bandiet in kwestie eigenlijk onsterfelijk is. Tijdens zijn opdracht komt Geralt een aantal nieuwe personages kennen, die hem van pas kunnen komen bij zijn zoektocht naar de oplossing voor het probleem.

18-1-1306355720De expansion zal niet alleen een nieuwe verhaallijn brengen, maar ook enkele aanpassingen op het gebied van gameplay. Zo zullen er ‘rune words’ komen, maar wat dat precies inhoudt is nog onbekend. CD Projekt Red meldt echter dat dit een ‘significant’ effect zal hebben op de gameplay en de gamers in staat zal stellen om verschillende aanvalstactieken te combineren en te gebruiken.

Om deze DLC te downloaden, zal je wel minstens level 30 moeten zijn in de game. De uitbreiding zal tevens ook niet zoals de 16 voorgaande, gratis zijn, net als de ‘Blood and Wine’ DLC die volgend jaar zal uitkomen. Deze uitbreidingen zullen elk 19.99 euro kosten, maar zullen alleen afzonderlijk verkocht worden. De game director Konrad Tomaszkiewucz zei trouwens begin dit jaar dat beide DLC’s tezamen groter zullen zijn dan The Witcher 2. Sorry Metal Gear, Mad Max en anderen, we hebben meer Gwen en Geralt om te spelen.

De DLC zal verschijnen op 13 oktober.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments