CD Projekt RED heeft onlangs wat toelichtingen gegeven over het financiële jaar van 2016 door middel van een bijeenkomst. Aldaar werd verteld dat Cyberpunk 2077 in een ”ver gevorderd” stadium zit. Maar misschien zien we ook ooit een Witcher 4.

Het is een groot succes voor CD Projekt RED, want The Witcher is in totaal (alle delen) 25 miljoen keer verkocht. Niet mis! Natuurlijk is hun derde deel verantwoordelijk voor de grote inkomsten de laatste tijd. Zowel het spel verkocht goed als de bijbehorende DLC (en allebei van ongekend hoge kwaliteit).

Cyberpunk 2077 en een ander mysterieus project

Het is fijn dat één van mijn favoriete projecten, Cyberpunk 2077, in een ver gevorderd stadium zit. Hopelijk duurt het niet al te lang meer, want ik ben nu toch wel echt benieuwd! Het wordt sowieso geen 2017, want die staat in het teken van Gwent, het kaartspel. Cyberpunk 2077 heeft zeker volgens de ontwikkelaar nog wel wat tijd nodig en er werken maar liefst meer dan driehonderd man aan deze game!

De studio zoekt nog extra medewerkers voor een nieuwe game naast Cyberpunk 2077 en Gwent. Het is verder onbekend wat deze titel wordt qua genre of grootte. Ze zullen hopelijk dit jaar met een aankondiging komen (van een game die vervolgens in 2022 uitkomt ofzo).

The Witcher 4

Dan vervolgens nog wat informatie over een eventuele Witcher 4. De ontwikkelaar geeft (in mijn ogen heel terecht) aan dat The Witcher 3 bedoeld is als trilogie, dus een deel 4 is dan onlogisch. Maar net als met Gears of War denk ik dat een nieuwe trilogie zeker kan werken. De ontwikkelaar houdt nog teveel van het Witcher universum om het te laten varen, dus ze zullen er over nadenken (zoals altijd).

Er zijn echt nog heel veel verhalen over in het Witcher universum. Er kwam veel aan bod in The Witcher 3 over Geralt in de vorm van sidequests, maar we missen nog een groot gedeelte van het leven van Ciri die ineens ten tonele verscheen. Haar tienerjaren in het Nilfgaardian deel van de wereld is vrij onderbelicht gebleven en daar liggen dus nog kansen. We kunnen ook nog eventueel met Yennefer aan de slag die ook heel wat avonturen meemaakt in de boeken die ook nog niet zijn verteld in The Witcher games tot nu toe. Kortom, The Witcher 3 zal ongetwijfeld niet het laatste zijn wat we van de serie zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments