Ooit was het groot nieuws als er microtransacties in een game zouden komen. Inmiddels is het nieuws als ze er juist niet in zitten. Hoe dan ook, The Outer Worlds krijgt ze niet.

Blijkbaar waren er nogal wat mensen die hier bang voor waren, want co-director Timothy Cain liet er geen onduidelijkheid over bestaan:

Er zitten geen microtransacties in de game. Je koopt de game een keer en daarna kun je er voor altijd van genieten.

Prima, extra betalen voor een game waar je al voor betaald hebt is niet iets dat ik onder mijn favoriete bezigheden kan scharen.

Behalve het nieuws dat er geen microtransacties in de game gaan zitten, was er ook nog het een en ander te melden over de game zelf en Obsidian slingerde een paar nieuwe screenshots het internet op.

  • Hoe je de game speelt is helemaal aan de speler zelf. Keuzes die je maakt hebben invloed op hoe het verhaal zich ontvouwt, maar ook op de ontwikkeling van je personage, verhalen van je metgezellen en het mogelijke einde van de game.
  • Je hoeft in The Outer Worlds niet perfect te zijn, sterker nog, niet perfect zijn is juist waar de game op inspeelt met het “Flaws systeem”. Terwijl je de game speelt wordt je progressie en speelstijl bijgehouden en onthoudt de game dingen waar je niet heel goed in bent. Wordt je constant aangevallen en vermoordt door dezelfde soort wezens? Dan krijg je een debuff tegen deze wezens, maar krijg je er weer een andere perk voor terug. Op die manier kun je jouw character ontwikkelen terwijl je Halcyon ontdekt.
  • Gedurende je reis ontmoet je diverse characters die zich bij je aan willen sluiten. Elk van hen heeft unieke vaardigheden, een eigen missie, motivaties en idealen. Het is aan jou om ze te helpen hun doelen te bereiken, of ze juist voor je eigen karretje te spannen.
  • Tot slot Halcyon zelf. Halcyon is een kolonie die eigendom is van een groep bedrijven. Zij zijn de baas over alles, behalve de kwaadaardige aliens die achtergebleven zijn toen het terraformen van de beide planeten van de kolonie niet helemaal volgens plan ging. Gezellige boel dus. Aan jou om een schip te vinden, een bemanning te recruteren, dorpjes en ruimtestations te onderzoeken en andere interessante locaties te ontdekken.

Ik ben heel benieuwd of het iets gaat worden. Ik ben er in ieder geval wel heel erg benieuwd naar. Hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments