Ken je dat spel, The Long Dark, op de pc? Nee, jammer, maar er komt een Story Mode versie van, net als Minecraft dat kreeg. Ik zal je even uitleggen wat The Long Dark is en waarom het interessant is dat hier een Story Mode versie van komt.

The Long Dark is een first-person open wereld ramp survival simulator, ontwikkeld door Hinterland. In de game leef je in een wereld waar de lichten zijn uitgegaan en de technologische hoogtepunten van de mensheid in elkaar zijn gedonderd. Moeder Natuur neemt het over en het is overleven geblazen want zonder elektriciteit ga je toch al snel terug naar een tijd waar je even niet weet wat je moet doen behalve overleven. Voedsel en water zijn inmiddels schaars en jij moet als speler in het koude klimaat van Canada overleven.

Het erge is, het spel helpt je gewoon niet. Kijk maar even wat je doet. Je moet overleven en kijken wat je kan gebruiken om bijvoorbeeld te jagen voor je voedsel. Er is in het spel namelijk gewoon flora en fauna aanwezig, maar ook ‘permadeath’. Als je dood bent in The Long Dark, dan blijf je gewoon dood. Dat zal in de Story Mode variant waarschijnlijk niet zo zijn. Het lijkt dus op ARK: Survival Evolved, maar dan in de huidige tijdsperiode tijdens de winter.

Vorig jaar had The Long Dark al een early access versie op de pc en daar komt nu dus een Story Mode versie van op de Xbox One. Maar hoe gaat het open wereld aspect zich vertalen naar een verhaal? Ik ben benieuwd! Om een beetje een zicht te krijgen op de gameplay van The Long Dark op de pc (maar dan geen Story Mode versie), kan je hieronder een filmpje bekijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments