Op 31 december kwam het verontrustende bericht dat het niet goed ging met The Last Night en wij dachten, dat wordt niks meer. Toch blijkt de soep minder heet gegeten te worden dan we dachten.

The Last Night is een vrij filmische platformer waarin je Charlie volgt. Men leeft een bestaan dat vooral uit vrije tijd bestaat. Werk wordt hier voornamelijk verzet door computers en machines. Als jongen uit de arbeidersklasse is vrije tijd voor Charlie niet zo’n zekerheid. Zijn leven bestaat uit hetzelfde oude baantje als altijd. Gaandeweg verken je de stad, spreek je andere burgers, en raak je betrokken bij minder dagelijkse praktijken.

Eigenlijk is nog maar weinig bekend van de game. Na de trailer waarin de titel is aangekondigd op E3 2017 hebben we weinig meer gezien of gehoord. De trailer die zo in het oog sprong. Een fantastische grafische stijl en scènes die wat mij betreft erg tot de verbeelding spreken. In 2018 zou de game verschijnen voor de Xbox One en Windows. Een jaar van voor- en tegenspoed voor ontwikkelaar Odd Tales. In ons vorige artikel leek het dus einde verhaal voor de game

Zijn berichten spekten de geruchten dat de ontwikkeling van The Last Night wel eens stopgezet zou kunnen worden. Tim laat op 9 januari weten dat hier geen sprake van is:

The Last Night is nog altijd in ontwikkeling.
Het team is nog altijd gewoon aan het werk.
Geruchten over de annulering van de game zijn simpelweg niet waar en zijn eerlijk gezegd verbijsterend.
Ja, we hebben het moeilijk gehad de afgelopen maanden.
We zijn het aan het oplossen.

Ik wens de studio alle voorspoed. Hopende de game binnen afzienbare tijd te kunnen spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments