‘The Invincible’: Lem’s sci-fi klassieker tot leven in gaming

De trailer ziet er goed uit! De muziek is on point. Maar wat is dat boek van Stanislaw Lem waar het op is gebaseerd?

Stel je voor: een universum waarin de mensheid zijn eerste contact maakt met quasi-intelligente robots. Dit is geen nieuw boek van een of andere futuristische denker, maar de wereld van Stanislaw Lem’s sciencefictionroman ‘The Invincible’ uit 1964. Marek Markuszewski, een gameproducent die eerder zijn sporen verdiende bij CD Projekt Red, verslond het boek in twee avonden. Hij was gefascineerd door de gedetailleerde beschrijvingen van krachtvelden en antimateriekanonnen. “Dit is perfect materiaal voor een grote game,” dacht hij. “Waarom heeft nog niemand dit gedaan?”

Het is zeldzaam dat videogames rechtstreeks uit boeken worden getrokken (en de franchise die dat deed, is gelijk de GOAT), ondanks dat films en tv-shows vaak literaire werken als basis gebruiken. Maar Markuszewski ging de uitdaging aan na het mede-oprichten van de Poolse studio Starward Industries. Zij hebben Lem’s werk aangepast voor hun debuutgame, ‘The Invincible’, die sinds vandaag uit is voor pc, PlayStation 5 en de Xbox Series X|S.

De game belooft een ode aan Lem’s visie, waarbij spelers de kans krijgen om een wereld te verkennen die zowel onbekend als onvoorstelbaar is. Het is een eerbetoon aan een klassieker die al decennia lang lezers boeit, nu vertaald naar een medium dat Lem zich waarschijnlijk nooit had kunnen voorstellen.

Met ‘The Invincible’ brengt Starward Industries een stukje klassieke literatuur naar de moderne gamingwereld, en het is een spannend vooruitzicht voor zowel fans van Lem als liefhebbers van sciencefictiongames. Na het lezen van een paar reviews vandaag, blijkt de game helaas op een paar vlakken teleur te stellen. Ik zie veel vijven en zessen. Wie weet komt de game een keer in de aanbieding voor 10 euro en dan pik ik ‘m op. Bekijk de trailer maar. Dat is toch mega episch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties